Ugrás a tartalomhoz
Menü
Előre Vissza
 • Nemzeti Közlekedési Hatóság

  Köszöntjük a Nemzeti Közlekedési Hatóság honlapján!

  Ügyfélbarát honlapunkon megismerheti a Nemzeti Közlekedési Hatóság felépítését, tevékenységét, értékrendjét. Főoldalunkon tájékozódhat a szakterületek ügyfélfogadási időpontjairól, elérhetőségeiről. Ajánljuk szíves figyelmébe a három hivatal kezdőlapját, amelyen egyszerűen és gyorsan kereshet a legfontosabb ügytípusok között. A hatóság munkáját és a közlekedési ágazatot érintő eseményekről, aktualitásokról folyamatosan frissülő híreink között olvashat. Felmerülő kérdéseivel bizalommal fordulhat hozzánk a Kapcsolat menüpont alatt.

  Győri Gyula, elnök Úr köszöntőjével kellemes tájékozódást és szép napot kíván a Nemzeti Közlekedési Hatóság!

  tovább
 • Közúti Gépjármű-közlekedési Hivatal

  Jogosítványszerzés

  A vezetői engedély megszerzésekor örök dilemmát jelent a megfelelő autósiskola kiválasztása. A Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) folyamatosan arra törekszik, hogy a korrekt képzési gyakorlatot erősítse, és megfelelő tájékoztatással segítse a kezdő vezetőket abban, hogy jól válasszanak iskolát.
  tovább
 • Légügyi Hivatal

  Elindult az e-Hivatal

  Ezúton tájékoztatjuk tisztelt Ügyfeleinket, hogy tavaly év végétől elindult a Hatóság légügyi elektronikus ügyintézési felülete, az eHivatal. A fejlesztés által gyorsabbá és hatékonyabbá vált a szakszolgálati engedélyek és a hozzá kapcsolódó jogosítások kiadásához, hosszabbításához, megújításához szükséges hatósági ügyintézés. Az alábbiakban olvasható tájékoztató tartalmazza a szakszolgálati engedély megszerzésének menetét, a jelentkezés módját és a kérelem benyújtásának határidejét; a szakszolgálati engedélybe bejegyzett jogosítások/tanúsítások meghosszabbítását, megújítását, a vizsgákra vonatkozó információkat, valamint tudnivalókat a más EU tagállam által kiadott vizsgáztatói tanúsítással rendelkező vizsgáztatókról.

  tovább
 • Útügyi, Vasúti és Hajózási Hivatal

  Megkapta a végleges használatbavételi engedélyt az M4-es metró

  Lezárult az M4-es metró utasforgalmi próbaüzeme 2015. december 30-án; a járművezető nélküli, teljesen automata vonatvezérlésű metróvonal megkapta a végleges használatbavételi engedélyt a Nemzeti Közlekedési Hatóságtól.

  tovább

Közlekedésbiztonság Magazin

Megtekintem

Hírek


Közönségsiker a Legendák Találkozásán

Közönségsiker a Legendák Találkozásán

Nemzeti Közlekedési Hatóság  
|  2016. május 23. 14:23
A Nemzeti Közlekedési Hatóság, az ORFK-Országos Balesetmegelőzés Bizottság és a Közlekedéstudományi Intézet idén is kitelepült a Hungaroringre, ahol a Közszolgálati és hatósági parkban a közlekedésbiztonság ügyét népszerűsítették. A Legendák Találkozása névre hallgató Opel Családi Napon nagy érdeklődés övezte mindhárom szervezet aktivitásait.
2016-ban is szigorodnak az új gépkocsikra vonatkozó követelmények

2016-ban is szigorodnak az új gépkocsikra vonatkozó követelmények

Közúti Gépjármű-közlekedési Hivatal  
|  2016. május 23. 08:34
A közlekedés biztonsága és a környezet védelme érdekében évről évre új előírások lépnek életbe a járművek műszaki megfelelőségére vonatkozólag. Leggyakrabban a kibocsátási normák szigorodnak, ám idén ezen kívül más témakörökben is várható változás.
A hatóság is jelen lesz a Legendák Találkozásán

A hatóság is jelen lesz a Legendák Találkozásán

Nemzeti Közlekedési Hatóság  
|  2016. május 20. 11:39
Az Opel Családi Napján rendre az egyik közkedvelt esemény a Közszolgálati és hatósági parkban összeállított programsorozat, amelyen a Nemzeti Közlekedési Hatóság és az ORFK-Országos Balesetmegelőzés Bizottság a közlekedésbiztonság ügyét népszerűsíti. A Legendák Találkozása névre hallgató nagyszabású rendezvényen ezúttal is jelen lesz a közlekedési hatóság a Hungaroringen.
Befejeződött az ECR ellenőrzési akció

Befejeződött az ECR ellenőrzési akció

Közúti Gépjármű-közlekedési Hivatal  
|  2016. május 19. 14:54
Az ECR elnevezésű országos ellenőrző akció során 1285 áru- és személyszállító gépjárművet állítottak meg a szakemberek, akik a fáradt gépkocsivezetők és a manipulált menetíró berendezésekkel közlekedők kiszűrésére koncentráltak: az ellenőrök 104 esetben találkoztak szabálysértéssel, jellemzően a vezetési időre és a menetíróra vonatkozó előírások betartásával volt probléma. Négy tehergépjárművet azonnali hatállyal kitiltottak a forgalomból.
A szakmai vetélkedő győzteseinek nyilatkozatai

A szakmai vetélkedő győzteseinek nyilatkozatai

Közúti Gépjármű-közlekedési Hivatal  
|  2016. május 19. 10:00
A Hungaroringen rendezett VIII. Közlekedési Szakmai Vetélkedőn négy kategóriában versenyeztek a szakemberek, a kategóriánkénti győztesek így élték meg elsőségüket.
A speciális tesztek után gyakorlati feladatokat kellett megoldani a versenyzőknek

Mindenki nyert az NKH Közlekedési Szakmai Vetélkedőjén

Közúti Gépjármű-közlekedési Hivatal  
|  2016. május 18. 10:06
Az eredeti felállás szerint ők szoktak vizsgáztatni, ellenőrizni, az NKH Közlekedési Szakmai Vetélkedőjén azonban megfordult a hétköznapi gyakorlat, ezúttal a szakemberek mérték össze tudásukat, szabályismereti felkészültségüket: a megyei fordulók után Mogyoródon az országos döntővel ért véget az idei sorozat. A vetélkedő szakmai színvonalát és közlekedésbiztonságra gyakorolt hasznosságát méltatta a közlekedésért felelős helyettes államtitkár is.
Drónverseny a Hungaroringen

Drónverseny a Hungaroringen

Légügyi Hivatal  
|  2016. május 18. 09:35
A Hungaroring célegyenesében rendezték a magyar drónbajnokság, a Drone Racing Hungary második futamát. A közlekedési hatóság szakembereivel segítette a verseny balesetmentes lebonyolítását.
Közlekedésbiztonsági szempontok, veszélyek túlterhelt járművek esetében

Közlekedésbiztonsági szempontok, veszélyek túlterhelt járművek esetében

Közúti Gépjármű-közlekedési Hivatal  
|  2016. május 18. 08:52
A józan paraszti ésszel és a közlekedésbiztonság alapvető téziseivel is szembe megy az a közúti teherfuvarozó, aki túlterhelt járművel vesz részt a közlekedésben – ennek ellenére a fuvarozás egyik leggyakrabban tetten ért szabálytalansága a jármű túlterhelése. Az okok összetettek, ám a hatóságok nem méltányolhatják a szabálysértés elkövetőinek indítékait. De mégis, konkrétan milyen kockázatot vállal a sofőr és mekkora veszélyt jelent a többi közlekedőre a túlterhelt járműve?
Érvek és ellenérvek az intelligens sebességkorlátozó rendszerek alkalmazása mellett

Érvek és ellenérvek az intelligens sebességkorlátozó rendszerek alkalmazása mellett

Közúti Gépjármű-közlekedési Hivatal  
|  2016. május 17. 11:52
Az intelligens sebességkorlátozó rendszer (Intelligent Speed Adaptation - ISA) az autóvezetést támogatja. Az alkalmazás célja a megengedett legnagyobb sebesség túllépésének megakadályozása, illetve az adott sebesség elérésére vonatkozó figyelmeztetés.
Piacvédelmi közúti ellenőrzési akció

Piacvédelmi közúti ellenőrzési akció

Közúti Gépjármű-közlekedési Hivatal  
|  2016. május 12. 15:33
Az áruszállítási engedélyekkel való visszaélések hatékony felderítése érdekében április utolsó hetében országos és intenzív közúti ellenőrzést indított a Nemzeti Közlekedési Hatóság. Az országban és a határ mentén kijelölt ellenőrzési pontok naponta változnak az ellenőrzés tárgyában leginkább érintett tranzitútvonalakon, határátkelőhelyeken és logisztikai központokban, amelyek meghatározásában az NKH a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületével is egyeztetést folytatott. A kiemelt ellenőrzés azt a célt hivatott elősegíteni, hogy a közúti szektorban a bilaterális és multilaterális közlekedési engedélyek felhasználása területén azonos versenyfeltételek valósuljanak meg a belföldi és a külföldi fuvarozó vállalkozások számára.
További hírek

ÚtON mobilapplikáció

Töltse le az ÚtON mobilapplikációt!

JÁRMŰVISSZAHÍVÁS-FIGYELMEZTETŐ | SZERVÍZKERESŐ | KARBANTARTÁS-ÉRTESÍTŐ | ALKOHOLLEBONTÁSI-KALKULÁTOR

Android
Apple
 

 

 

Online adatváltozás-bejelentő

A Hatóság ügyfélfogadási időpontjait itt olvashatják:

ÜGYFÉLFOGADÁSI IDŐK

 

 

Értesüljön elsőként friss tartalmainkról!

Hírlevél feliratozás

 

Magyary program: Szervezetfejlesztés és hatékony működési megoldások kialakítása a Nemzeti Közlekedési Hatóságnál. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 29998409 Ft.

Eseménynaptár

Közelgő események

További események

Alkohollebontási-kalkulátor

Járműfenntartók

Találatok

Térkép aktiválása

Találatok

A megadott feltételekkel sajnos nincs találat.

Együttműködő partnerek


Vissza a tetejére