Ugrás a tartalomhoz
Menü
Előre Vissza
 • Nemzeti Közlekedési Hatóság

  Köszöntjük a Nemzeti Közlekedési Hatóság honlapján!

  Ügyfélbarát honlapunkon megismerheti a Nemzeti Közlekedési Hatóság felépítését, tevékenységét, értékrendjét. Főoldalunkon tájékozódhat a szakterületek ügyfélfogadási időpontjairól, elérhetőségeiről. Ajánljuk szíves figyelmébe a három hivatal kezdőlapját, amelyen egyszerűen és gyorsan kereshet a legfontosabb ügytípusok között. A hatóság munkáját és a közlekedési ágazatot érintő eseményekről, aktualitásokról folyamatosan frissülő híreink között olvashat. Felmerülő kérdéseivel bizalommal fordulhat hozzánk a Kapcsolat menüpont alatt.

  Győri Gyula, elnök Úr köszöntőjével kellemes tájékozódást és szép napot kíván a Nemzeti Közlekedési Hatóság!

  tovább
 • Közúti Gépjármű-közlekedési Hivatal

  Jogosítványszerzés

  A vezetői engedély megszerzésekor örök dilemmát jelent a megfelelő autósiskola kiválasztása. A Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) folyamatosan arra törekszik, hogy a korrekt képzési gyakorlatot erősítse, és megfelelő tájékoztatással segítse a kezdő vezetőket abban, hogy jól válasszanak iskolát.
  tovább
 • Légügyi Hivatal

  Elindult az e-Hivatal

  Ezúton tájékoztatjuk tisztelt Ügyfeleinket, hogy tavaly év végétől elindult a Hatóság légügyi elektronikus ügyintézési felülete, az eHivatal. A fejlesztés által gyorsabbá és hatékonyabbá vált a szakszolgálati engedélyek és a hozzá kapcsolódó jogosítások kiadásához, hosszabbításához, megújításához szükséges hatósági ügyintézés. Az alábbiakban olvasható tájékoztató tartalmazza a szakszolgálati engedély megszerzésének menetét, a jelentkezés módját és a kérelem benyújtásának határidejét; a szakszolgálati engedélybe bejegyzett jogosítások/tanúsítások meghosszabbítását, megújítását, a vizsgákra vonatkozó információkat, valamint tudnivalókat a más EU tagállam által kiadott vizsgáztatói tanúsítással rendelkező vizsgáztatókról.

  tovább
 • Útügyi, Vasúti és Hajózási Hivatal

  Hajózási ügyfélszolgálatok az országban, szezonális ügyfélablakok a Balatonon

  Az NKH Útügyi, Vasúti és Hajózási Hivatala az egyablakos ügyintézés és az ügyfélközpontú hajózási feladat ellátás érdekében a budapesti székhelyen kívül Hajózási Hatósági Szolgálati és Ellenőrzési Pontokat, valamint szezonálisan Balatonfüreden és Keszthelyen ügyfélablakokat is működtet.
  tovább

Közlekedésbiztonság Magazin

Megtekintem

Hírek


Kitüntetéseket vehettek át a közlekedési szektor legjobbjai az október 23-ai nemzeti ünnep alkalmából

Kitüntetéseket vehettek át a közlekedési szektor legjobbjai az október 23-ai nemzeti ünnep alkalmából

Nemzeti Közlekedési Hatóság  
|  2016. október 21. 12:28
Az 1956-os forradalom hatvanadik évfordulója alkalmából magas rangú kitüntetésekkel ismerték el a Nemzeti Közlekedési Hatóság munkatársainak és partnereinek kiemelkedő szakmai munkáját. Az Elnöki Kabinet által rendezett ünnepségen Győri Gyula elnök úgy fogalmazott, reményei szerint a hatóság a januártól esedékes átalakulás után még jobb, még erőteljesebb, még hasznosabb munkát fog majd végezni.
Érsek István: jelentősen javult a közúti ellenőrzések hatékonysága

Érsek István: jelentősen javult a közúti ellenőrzések hatékonysága

Nemzeti Közlekedési Hatóság  
|  2016. október 19. 10:21
Az informatikai fejlesztések révén kilenc hónap alatt 177 ezer fuvarozói engedély megfelelőségét ellenőrizték a hatóságok, amire korábban nem volt példa a szektorban, jelentette be Érsek István a Magyar Fuvarozó Fórum 2016 elnevezésű konferencián. Az NKH elnökhelyettese szerint a hazai fuvarozók piacvédelmét az ellenőrzések hatékonyságának növelése mellett a jogszabályváltozások is elősegítették.
Katasztrófavédelmi gyakorlat a Dunán

Katasztrófa elhárítási gyakorlat a Dunán

Hajózási Főosztály  
|  2016. október 14. 11:33
Az Árpád-híd pesti hídfőjének ütközött motoros hajóról leszakadó, gázolajjal feltöltött bárka irányíthatatlanul sodródik, és nekivágódik a parton szabályosan kikötött rendezvényhajónak, amelyen egy esküvői rendezvény miatt 150-en ünnepelnek. A bárkából kiömlő gázolaj miatt tűz üt ki a rendezvényhajón, a helyzetet pedig súlyosbítja, hogy az esküvő fényét emelendő, a tűzijátékhoz pirotechnikai eszközöket halmoztak fel a fedélzeten. És ez mind megtörtént a Dunán, fényes nappal. Gyakorlatozott a Katasztrófavédelem és társszervezetei, köztük a közlekedési hatóság.
CAPSCA: nemzetközi konferenciát szervezett az NKH

CAPSCA: nemzetközi konferenciát szervezett az NKH

Légügyi Hivatal  
|  2016. október 13. 15:38
Az Ebola vagy a Zika-vírus kontinenseken átívelő terjedésének megakadályozása a légügy és a közegészségügy közös feladata, amelyet az Európára nehezedő migrációs nyomás csak tovább nehezített. A Nemzeti Közlekedési Hatóság a két terület szakembereit tömörítő világszervezet specialistáit látta vendégül egy nemzetközi konferencián. A CAPSCA tagjai közé a közelmúltban vették fel Magyarországot.
Közúti ellenőrök nemzetközi tudáscseréje Budapesten

Közúti ellenőrök nemzetközi tudáscseréje Budapesten

Közúti Gépjármű-közlekedési Hivatal  
|  2016. október 12. 12:40
Negyedik alkalommal került sor az Euro Contrôle Route (ECR), azaz az uniós tagállamok közúti ellenőrzést végző hatóságait tömörítő nemzetközi szervezet tudás- és tapasztalatcserét ösztönző programjára. 2016 októberének első hetében kilenc országból érkeztek szakemberek az elméleti és gyakorlati elemeket egyaránt tartalmazó többnapos találkozóra, amely a Nemzeti Közlekedési Hatóság vezetésével valósult meg.
Idős járművezetők kockázatos és kompenzációs járművezetése

Idős járművezetők kockázatos és kompenzációs járművezetése

Közúti Gépjármű-közlekedési Hivatal  
|  2016. október 11. 09:18
Az idős gépjárművezetők jelenléte a közlekedésben kiemelt téma a közlekedésbiztonság szempontjából: gyorsan növekszik az idős vezetők száma, magas a baleseti kockázatuk és nagyobb a sérülékenységük. Kutatások alapján megállapítható, hogy az évek számával párhuzamosan nő a magas kockázatú vezetők száma, de ebből nem következik, hogy valamennyi idős vezető veszélyes lenne.
A kétoldalú, bilaterális megállapodások

Kétoldalú, bilaterális megállapodások

Közúti Gépjármű-közlekedési Hivatal  
|  2016. október 10. 14:13
Az év elején különleges esemény történt, Magyarország és a Koszovói Köztársaság kétoldalú, személy- és áruszállítási megállapodást kötött. Ezt a megállapodást Magyarországon a 2016. évi VI. törvény hirdette ki, amely 2016. március 10. napjától hatályos.
Idén is volt közúti környezetvédelmi akció

Idén is volt közúti környezetvédelmi akció

Közúti Gépjármű-közlekedési Hivatal  
|  2016. október 05. 10:30
A környezetbarát járműüzemeltetés volt fókuszban a 2016.09.19-23.-i Közúti Közlekedési Környezetvédelmi Akcióban. Az ellenőrzés során négy városban (Budapest, Debrecen, Győr, Szeged 1448 db gépkocsit ellenőriztek a közlekedési hatóságok. A vizsgált járművek 58%-a diesel, 42%-a pedig benzin üzemű volt.
Az alkoholszondás indításgátló életeket ment

Az alkoholszondás indításgátló életeket menthet

Közúti Gépjármű-közlekedési Hivatal  
|  2016. október 05. 08:36
A gyújtáskapcsoló szerkezetek, amelyek megakadályozzák az ittas állapotban való járművezetést, jelentősen mérséklik az alkoholfogyasztással összefüggő közúti halálesetek számát. Lényegében az alkoholszondás indításgátlónak hála 15 százalékkal csökkentek az ilyen jellegű halálozások az USA 18 államában, ahol kötelezővé tették a szerkezeteket az ittas vezetésért elítéltek számára - állapította meg egy tanulmány.
Mobilozik vagy vezet?!

Mobilozik vagy vezet?!

Közúti Gépjármű-közlekedési Hivatal  
|  2016. október 03. 15:30
Figyelemfelhívó, sokkoló videót tettek közzé egy közlekedésbiztonsági kampány részeként: a kisfilm a vezetés közbeni mobiltelefon használat veszélyeire hívja fel a figyelmet.
További hírek

ÚtON mobilapplikáció

Töltse le az ÚtON mobilapplikációt!

JÁRMŰVISSZAHÍVÁS-FIGYELMEZTETŐ | SZERVÍZKERESŐ | KARBANTARTÁS-ÉRTESÍTŐ | ALKOHOLLEBONTÁSI-KALKULÁTOR

Android
Apple
 

 

 

Online adatváltozás-bejelentő

A Hatóság ügyfélfogadási időpontjait itt olvashatják:

ÜGYFÉLFOGADÁSI IDŐK

 

Magyary program: Szervezetfejlesztés és hatékony működési megoldások kialakítása a Nemzeti Közlekedési Hatóságnál. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 29998409 Ft.

Eseménynaptár

Közelgő események

További események

Alkohollebontási-kalkulátor

Együttműködő partnerek


Vissza a tetejére