Ugrás a tartalomhoz
Menü
Előre Vissza
 • Nemzeti Közlekedési Hatóság

  Köszöntjük a Nemzeti Közlekedési Hatóság honlapján!

  Ügyfélbarát honlapunkon megismerheti a Nemzeti Közlekedési Hatóság felépítését, tevékenységét, értékrendjét. Főoldalunkon tájékozódhat a szakterületek ügyfélfogadási időpontjairól, elérhetőségeiről. Ajánljuk szíves figyelmébe a három hivatal kezdőlapját, amelyen egyszerűen és gyorsan kereshet a legfontosabb ügytípusok között. A hatóság munkáját és a közlekedési ágazatot érintő eseményekről, aktualitásokról folyamatosan frissülő híreink között olvashat. Felmerülő kérdéseivel bizalommal fordulhat hozzánk a Kapcsolat menüpont alatt.

  Győri Gyula, elnök Úr köszöntőjével kellemes tájékozódást és szép napot kíván a Nemzeti Közlekedési Hatóság!

  tovább
 • Közúti Gépjármű-közlekedési Hivatal

  Jogosítványszerzés

  A vezetői engedély megszerzésekor örök dilemmát jelent a megfelelő autósiskola kiválasztása. A Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) folyamatosan arra törekszik, hogy a korrekt képzési gyakorlatot erősítse, és megfelelő tájékoztatással segítse a kezdő vezetőket abban, hogy jól válasszanak iskolát.
  tovább
 • Légügyi Hivatal

  Elindult az e-Hivatal

  Ezúton tájékoztatjuk tisztelt Ügyfeleinket, hogy tavaly év végétől elindult a Hatóság légügyi elektronikus ügyintézési felülete, az eHivatal. A fejlesztés által gyorsabbá és hatékonyabbá vált a szakszolgálati engedélyek és a hozzá kapcsolódó jogosítások kiadásához, hosszabbításához, megújításához szükséges hatósági ügyintézés. Az alábbiakban olvasható tájékoztató tartalmazza a szakszolgálati engedély megszerzésének menetét, a jelentkezés módját és a kérelem benyújtásának határidejét; a szakszolgálati engedélybe bejegyzett jogosítások/tanúsítások meghosszabbítását, megújítását, a vizsgákra vonatkozó információkat, valamint tudnivalókat a más EU tagállam által kiadott vizsgáztatói tanúsítással rendelkező vizsgáztatókról.

  tovább
 • Útügyi, Vasúti és Hajózási Hivatal

  Hajózási ügyfélszolgálatok az országban, szezonális ügyfélablakok a Balatonon

  Az NKH Útügyi, Vasúti és Hajózási Hivatala az egyablakos ügyintézés és az ügyfélközpontú hajózási feladat ellátás érdekében a budapesti székhelyen kívül Hajózási Hatósági Szolgálati és Ellenőrzési Pontokat, valamint szezonálisan Balatonfüreden és Keszthelyen ügyfélablakokat is működtet.
  tovább

Közlekedésbiztonság Magazin

Megtekintem

Hírek


Elkészült az ECR ellenőrzési akció összegzése

Elkészült az ECR ellenőrzési akció összegzése

Közúti Gépjármű-közlekedési Hivatal  
|  2016. szeptember 19. 13:14
A folyamatos országos ellenőrzéseknek köszönhetően ritkábban találkoznak a szakemberek a menetíró manipulálásával, de a legutóbbi Euro Contrôle Route (ECR) akció során kiderült: a vezetési- és pihenőidők megsértése továbbra is rendszeres szabálysértés a közutakon. A megállított tehergépjárművek jelentős hányadánál tártak fel valamilyen szabálytalanságot az ellenőrök, hat teherautót pedig azonnal kitiltottak a forgalomból.
Európai mobilitási hét: autó nélkül az Andrássyn

Európai mobilitási hét: autó nélkül az Andrássyn

Közúti Gépjármű-közlekedési Hivatal  
|  2016. szeptember 19. 12:16
Kiemelt érdeklődés övezi Magyarországon Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi szemléletformáló programsorozatát, amit az is alátámaszt, hogy a korábbi évekhez képest idén megduplázódott a programban részt vevő önkormányzatok száma. Az akciósorozat legnagyobb eseményét az Andrássy sugárúton rendezték a hétvégén, az autómentes napon ezúttal is több ezer érdeklődő találhatott magának elfoglaltságot a számtalan tematikus program között.
Magyar Vasút konferencia: az NKH nemzetközi szerepvállalásaival támogatja az ágazatot

Magyar Vasút konferencia: az NKH nemzetközi szerepvállalásaival támogatja az ágazatot

Vasúti Főosztály  
|  2016. szeptember 19. 08:32
A vasút nem egy vállalat, hanem társadalompolitikai ügy, mondta Fónagy János államtitkár a Magyar Vasút 2016 konferencián, ahol Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kijelentette: a versenyképesség növeléséhez szükséges az infrastruktúra fejlesztése, ebben pedig a vasútnak meghatározó szerep jut. Győri Gyula, a közlekedési hatóság elnöke elmondta, nemzeti érdekeinket akkor tudjuk a leghatékonyabban képviselni, ha elérjük, hogy a nemzetközi szervezetekben elfogadott szabályrendszerek számunkra is kedvezőek legyenek.
Álláslehetőség közúti ellenőri munkakörben

Álláslehetőség közúti ellenőri munkakörben

Nemzeti Közlekedési Hatóság  
|  2016. szeptember 05. 13:50
A Kormány a jogkövető magatartást tanúsító fuvarozók védelme érdekében fokozni kívánja a közúti fuvarozói tevékenységre vonatkozó előírások betartását és a jogosultságok ellenőrzését.
EURO 6 vagy EURO VI?

EURO 6 vagy EURO VI?

Közúti Gépjármű-közlekedési Hivatal  
|  2016. szeptember 05. 11:00
Az EURO besorolások először a köznyelvben terjedtek el, a kapcsolódó jogszabályok nem említették ebben a formában. Mára azonban az előírások átvették ezeket a megnevezéseket a kibocsátási szintek jelölésére. Az arab és római szám eltérése pedig tudatos, ugyanis alapvető különbségek vannak a két szint között.
10 millió járművezető közlekedhet szabálytalan gumikkal a brit utakon

10 millió járművezető közlekedhet szabálytalan gumikkal a brit utakon

Közúti Gépjármű-közlekedési Hivatal  
|  2016. szeptember 05. 10:28
Az angol kormány autópályák kezelésével foglalkozó központi szervezeti egysége a Highways England a TyreSafe elnevezésű, közlekedésbiztonsággal, speciálisan gumiabroncsok biztonságával foglalkozó szervezettel közösen egy tanulmányt készített a brit közutakon közlekedő járművek gumiabroncsainak műszaki állapotáról.
Kezdődik a suli - fokozottan figyeljünk a gyerekekre!

Csütörtöktől iskolakezdés – rendőrök, polgárőrök segítik a gyerekek közlekedését

Nemzeti Közlekedési Hatóság  
|  2016. augusztus 31. 12:21
Azoknak az iskoláknak a környékén, ahol a közlekedésbiztonsági helyzet ezt indokolja, szeptembertől rendőrök és polgárőrök segítik a gyermekek biztonságos közlekedését.
Kiemelt érdeklődés övezte az NKH közlekedésbiztonsági aktivitásait a Hungaroringen

Kiemelt érdeklődés övezte az NKH közlekedésbiztonsági aktivitásait a Hungaroringen

Nemzeti Közlekedési Hatóság  
|  2016. augusztus 30. 11:25
Az aszfaltszaggató Kamion Európa-bajnoki futamot kísérő családi fesztivál részeként a Nemzeti Közlekedési Hatóság is felvonult a hétvégén a Hungaroringen: a folyamatosan hömpölygő többtízezres sokadalom kifejezetten nyitottan fogadta a hatóság közlekedésbiztonsági projektjeit, a gyermekeknek szóló programokat pedig kiemelt érdeklődés övezte.
A hibrid járművek környezetvédelmi mérése

A hibrid járművek környezetvédelmi mérése

Közúti Gépjármű-közlekedési Hivatal  
|  2016. augusztus 29. 12:51
A járművek tüzelőanyag-fogyasztásának, valamint károsanyag-kibocsátásának csökkentése érdekében a hagyományos, csak belső égésű motort alkalmazó megoldások mellett egyre nagyobb számban jelennek meg alternatív hajtások. A lehetséges megoldások között jelentős szerepet töltenek be a hibrid járművek, amelyek hajtásrendszere két különböző energia-átalakítóból és energiatárolóból áll.
Dr. Bodor József (középen) a hatóság elnökhelyettese bejelentette: a hatóság továbbra is elkötelezett a közlekedésbiztonság ügye mellett.

A hatóság a közlekedésbiztonságot népszerűsíti a Kamion Eb-n

Nemzeti Közlekedési Hatóság  
|  2016. augusztus 26. 10:29
Családi programok – többek között a Nemzeti Közlekedési Hatóság közlekedésbiztonsági projektjei – is színesítik a hétvégi kamion Európa-bajnokság eseményeit a Hungaroringen. A hatóság szakemberei bevonják a feladatokba a gyerekeket, ezzel is igyekeznek növelni közlekedési ismereteiket, hangzott el a hétvégi Eb-futamot felvezető sajtótájékoztatón.
További hírek

ÚtON mobilapplikáció

Töltse le az ÚtON mobilapplikációt!

JÁRMŰVISSZAHÍVÁS-FIGYELMEZTETŐ | SZERVÍZKERESŐ | KARBANTARTÁS-ÉRTESÍTŐ | ALKOHOLLEBONTÁSI-KALKULÁTOR

Android
Apple
 

 

 

Online adatváltozás-bejelentő

A Hatóság ügyfélfogadási időpontjait itt olvashatják:

ÜGYFÉLFOGADÁSI IDŐK

 

 

Értesüljön elsőként friss tartalmainkról!

Hírlevél feliratozás

 

Magyary program: Szervezetfejlesztés és hatékony működési megoldások kialakítása a Nemzeti Közlekedési Hatóságnál. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 29998409 Ft.

Eseménynaptár

Közelgő események

További események

Alkohollebontási-kalkulátor

Járműfenntartók és műszaki vizsgálóállomások keresője

Találatok

Térkép aktiválása

Találatok

A megadott feltételekkel sajnos nincs találat.

Együttműködő partnerek


Vissza a tetejére