Ugrás a tartalomhoz
Menü
Előre Vissza
 • Nemzeti Közlekedési Hatóság

  Köszöntjük a Nemzeti Közlekedési Hatóság honlapján!

  Ügyfélbarát honlapunkon megismerheti a Nemzeti Közlekedési Hatóság felépítését, tevékenységét, értékrendjét. Főoldalunkon tájékozódhat a szakterületek ügyfélfogadási időpontjairól, elérhetőségeiről. Ajánljuk szíves figyelmébe a három hivatal kezdőlapját, amelyen egyszerűen és gyorsan kereshet a legfontosabb ügytípusok között. A hatóság munkáját és a közlekedési ágazatot érintő eseményekről, aktualitásokról folyamatosan frissülő híreink között olvashat. Felmerülő kérdéseivel bizalommal fordulhat hozzánk a Kapcsolat menüpont alatt.

  Győri Gyula elnök Úr köszöntőjével kellemes tájékozódást és szép napot kíván a Nemzeti Közlekedési Hatóság!

  tovább
 • Közúti Gépjármű-közlekedési Hivatal

  Jogosítványszerzés

  A vezetői engedély megszerzésekor örök dilemmát jelent a megfelelő autósiskola kiválasztása. A Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) folyamatosan arra törekszik, hogy a korrekt képzési gyakorlatot erősítse, és megfelelő tájékoztatással segítse a kezdő vezetőket abban, hogy jól válasszanak iskolát.
  tovább
 • Légügyi Hivatal

  Elindult az e-Hivatal

  Ezúton tájékoztatjuk tisztelt Ügyfeleinket, hogy tavaly év végétől elindult a Hatóság légügyi elektronikus ügyintézési felülete, az eHivatal. A fejlesztés által gyorsabbá és hatékonyabbá vált a szakszolgálati engedélyek és a hozzá kapcsolódó jogosítások kiadásához, hosszabbításához, megújításához szükséges hatósági ügyintézés. Az alábbiakban olvasható tájékoztató tartalmazza a szakszolgálati engedély megszerzésének menetét, a jelentkezés módját és a kérelem benyújtásának határidejét; a szakszolgálati engedélybe bejegyzett jogosítások/tanúsítások meghosszabbítását, megújítását, a vizsgákra vonatkozó információkat, valamint tudnivalókat a más EU tagállam által kiadott vizsgáztatói tanúsítással rendelkező vizsgáztatókról.

  tovább
 • Útügyi, Vasúti és Hajózási Hivatal

  Hajózási ügyfélszolgálatok az országban, szezonális ügyfélablakok a Balatonon

  Az NKH Útügyi, Vasúti és Hajózási Hivatala az egyablakos ügyintézés és az ügyfélközpontú hajózási feladat ellátás érdekében a budapesti székhelyen kívül Hajózási Hatósági Szolgálati és Ellenőrzési Pontokat, valamint szezonálisan Balatonfüreden és Keszthelyen ügyfélablakokat is működtet.
  tovább

Közlekedésbiztonság Magazin

Megtekintem

Hírek


Gyorsabb és kényelmesebb a PÁV vizsgára jelentkezés

Gyorsabb és kényelmesebb a PÁV vizsgára jelentkezés

Közúti Gépjármű-közlekedési Hivatal  
|  2016. október 25. 14:30
Jelentősen lerövidíti és hatékonyabbá teszi a Pályaalkalmasság Vizsgálatra (PÁV) történő jelentkezést az a fejlesztés, melynek eredményeképp az eddigi – jellemzően postai, e-mailes vagy személyes – jelentkezés helyett online felületen lehet vizsgálatra jelentkezni.
Kutya az autóban

Kutya az autóban

Közúti Gépjármű-közlekedési Hivatal  
|  2016. október 25. 13:09
Az még hagyján, hogy a középső tükörben nem látunk tőle semmit, de tiszta nyál lesz a hátsó ülés, az ablak, a karfa, meg ami csak lehet. Aztán azon is izgulhatunk, hogy ne ugorjon a nyakunkba. Kutya és az autó együtt: nagy kihívás.
A közlekedési hatóság nemzetközi szerepvállalásai

A közlekedési hatóság nemzetközi szerepvállalásai

Nemzeti Közlekedési Hatóság  
|  2016. október 24. 10:54
Béremelést ígért a közlekedési dolgozóknak az államtitkár a debreceni Nemzeti Közlekedési Napok elnevezésű konferencián, míg a közlekedési hatóság elnöke az NKH nemzetközi szerepvállalásairól szólva kijelentette: az EU-s jogszabályok alkalmazása azért okoz nehézséget, mert különböző közlekedés szakmai kultúrákat kell összehangolniuk a nemzetközi előírások, ajánlások rendszerbe illesztésekor.
Kitüntetéseket vehettek át a közlekedési szektor legjobbjai az október 23-ai nemzeti ünnep alkalmából

Kitüntetéseket vehettek át a közlekedési szektor legjobbjai az október 23-ai nemzeti ünnep alkalmából

Nemzeti Közlekedési Hatóság  
|  2016. október 21. 12:28
Az 1956-os forradalom hatvanadik évfordulója alkalmából magas rangú kitüntetésekkel ismerték el a Nemzeti Közlekedési Hatóság munkatársainak és partnereinek kiemelkedő szakmai munkáját. Az Elnöki Kabinet által rendezett ünnepségen Győri Gyula elnök úgy fogalmazott, reményei szerint a hatóság a januártól esedékes átalakulás után még jobb, még erőteljesebb, még hasznosabb munkát fog majd végezni.
Érsek István: jelentősen javult a közúti ellenőrzések hatékonysága

Érsek István: jelentősen javult a közúti ellenőrzések hatékonysága

Nemzeti Közlekedési Hatóság  
|  2016. október 19. 10:21
Az informatikai fejlesztések révén kilenc hónap alatt 177 ezer fuvarozói engedély megfelelőségét ellenőrizték a hatóságok, amire korábban nem volt példa a szektorban, jelentette be Érsek István a Magyar Fuvarozó Fórum 2016 elnevezésű konferencián. Az NKH elnökhelyettese szerint a hazai fuvarozók piacvédelmét az ellenőrzések hatékonyságának növelése mellett a jogszabályváltozások is elősegítették.
Katasztrófavédelmi gyakorlat a Dunán

Katasztrófa elhárítási gyakorlat a Dunán

Hajózási Főosztály  
|  2016. október 14. 11:33
Az Árpád-híd pesti hídfőjének ütközött motoros hajóról leszakadó, gázolajjal feltöltött bárka irányíthatatlanul sodródik, és nekivágódik a parton szabályosan kikötött rendezvényhajónak, amelyen egy esküvői rendezvény miatt 150-en ünnepelnek. A bárkából kiömlő gázolaj miatt tűz üt ki a rendezvényhajón, a helyzetet pedig súlyosbítja, hogy az esküvő fényét emelendő, a tűzijátékhoz pirotechnikai eszközöket halmoztak fel a fedélzeten. És ez mind megtörtént a Dunán, fényes nappal. Gyakorlatozott a Katasztrófavédelem és társszervezetei, köztük a közlekedési hatóság.
CAPSCA: nemzetközi konferenciát szervezett az NKH

CAPSCA: nemzetközi konferenciát szervezett az NKH

Légügyi Hivatal  
|  2016. október 13. 15:38
Az Ebola vagy a Zika-vírus kontinenseken átívelő terjedésének megakadályozása a légügy és a közegészségügy közös feladata, amelyet az Európára nehezedő migrációs nyomás csak tovább nehezített. A Nemzeti Közlekedési Hatóság a két terület szakembereit tömörítő világszervezet specialistáit látta vendégül egy nemzetközi konferencián. A CAPSCA tagjai közé a közelmúltban vették fel Magyarországot.
Közúti ellenőrök nemzetközi tudáscseréje Budapesten

Közúti ellenőrök nemzetközi tudáscseréje Budapesten

Közúti Gépjármű-közlekedési Hivatal  
|  2016. október 12. 12:40
Negyedik alkalommal került sor az Euro Contrôle Route (ECR), azaz az uniós tagállamok közúti ellenőrzést végző hatóságait tömörítő nemzetközi szervezet tudás- és tapasztalatcserét ösztönző programjára. 2016 októberének első hetében kilenc országból érkeztek szakemberek az elméleti és gyakorlati elemeket egyaránt tartalmazó többnapos találkozóra, amely a Nemzeti Közlekedési Hatóság vezetésével valósult meg.
Idős járművezetők kockázatos és kompenzációs járművezetése

Idős járművezetők kockázatos és kompenzációs járművezetése

Közúti Gépjármű-közlekedési Hivatal  
|  2016. október 11. 09:18
Az idős gépjárművezetők jelenléte a közlekedésben kiemelt téma a közlekedésbiztonság szempontjából: gyorsan növekszik az idős vezetők száma, magas a baleseti kockázatuk és nagyobb a sérülékenységük. Kutatások alapján megállapítható, hogy az évek számával párhuzamosan nő a magas kockázatú vezetők száma, de ebből nem következik, hogy valamennyi idős vezető veszélyes lenne.
A kétoldalú, bilaterális megállapodások

Kétoldalú, bilaterális megállapodások

Közúti Gépjármű-közlekedési Hivatal  
|  2016. október 10. 14:13
Az év elején különleges esemény történt, Magyarország és a Koszovói Köztársaság kétoldalú, személy- és áruszállítási megállapodást kötött. Ezt a megállapodást Magyarországon a 2016. évi VI. törvény hirdette ki, amely 2016. március 10. napjától hatályos.
További hírek

ÚtON mobilapplikáció

Töltse le az ÚtON mobilapplikációt!

JÁRMŰVISSZAHÍVÁS-FIGYELMEZTETŐ | SZERVÍZKERESŐ | KARBANTARTÁS-ÉRTESÍTŐ | ALKOHOLLEBONTÁSI-KALKULÁTOR

Android
Apple
 

 

 

Online adatváltozás-bejelentő

A Hatóság ügyfélfogadási időpontjait itt olvashatják:

ÜGYFÉLFOGADÁSI IDŐK

 

Magyary program: Szervezetfejlesztés és hatékony működési megoldások kialakítása a Nemzeti Közlekedési Hatóságnál. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 29998409 Ft.

Eseménynaptár

Közelgő események

További események

Alkohollebontási-kalkulátor

Járműfenntartók és műszaki vizsgálóállomások keresője

Találatok

Térkép aktiválása

Találatok

A megadott feltételekkel sajnos nincs találat.

Együttműködő partnerek


Vissza a tetejére