Ugrás a tartalomhoz
Menü
Előre Vissza
 • Nemzeti Közlekedési Hatóság

  Köszöntjük a Nemzeti Közlekedési Hatóság honlapján!

  Ügyfélbarát honlapunkon megismerheti a Nemzeti Közlekedési Hatóság felépítését, tevékenységét, értékrendjét. Főoldalunkon tájékozódhat a szakterületek ügyfélfogadási időpontjairól, elérhetőségeiről. Ajánljuk szíves figyelmébe a három hivatal kezdőlapját, amelyen egyszerűen és gyorsan kereshet a legfontosabb ügytípusok között. A hatóság munkáját és a közlekedési ágazatot érintő eseményekről, aktualitásokról folyamatosan frissülő híreink között olvashat. Felmerülő kérdéseivel bizalommal fordulhat hozzánk a Kapcsolat menüpont alatt.

  Győri Gyula, elnök Úr köszöntőjével kellemes tájékozódást és szép napot kíván a Nemzeti Közlekedési Hatóság!

  tovább
 • Közúti Gépjármű-közlekedési Hivatal

  Jogosítványszerzés

  A vezetői engedély megszerzésekor örök dilemmát jelent a megfelelő autósiskola kiválasztása. A Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) folyamatosan arra törekszik, hogy a korrekt képzési gyakorlatot erősítse, és megfelelő tájékoztatással segítse a kezdő vezetőket abban, hogy jól válasszanak iskolát.
  tovább
 • Légügyi Hivatal

  Elindult az e-Hivatal

  Ezúton tájékoztatjuk tisztelt Ügyfeleinket, hogy tavaly év végétől elindult a Hatóság légügyi elektronikus ügyintézési felülete, az eHivatal. A fejlesztés által gyorsabbá és hatékonyabbá vált a szakszolgálati engedélyek és a hozzá kapcsolódó jogosítások kiadásához, hosszabbításához, megújításához szükséges hatósági ügyintézés. Az alábbiakban olvasható tájékoztató tartalmazza a szakszolgálati engedély megszerzésének menetét, a jelentkezés módját és a kérelem benyújtásának határidejét; a szakszolgálati engedélybe bejegyzett jogosítások/tanúsítások meghosszabbítását, megújítását, a vizsgákra vonatkozó információkat, valamint tudnivalókat a más EU tagállam által kiadott vizsgáztatói tanúsítással rendelkező vizsgáztatókról.

  tovább
 • Útügyi, Vasúti és Hajózási Hivatal

  Hajózási ügyfélszolgálatok az országban, szezonális ügyfélablakok a Balatonon

  Az NKH Útügyi, Vasúti és Hajózási Hivatala az egyablakos ügyintézés és az ügyfélközpontú hajózási feladat ellátás érdekében a budapesti székhelyen kívül Hajózási Hatósági Szolgálati és Ellenőrzési Pontokat, valamint szezonálisan Balatonfüreden és Keszthelyen ügyfélablakokat is működtet.
  tovább

Közlekedésbiztonság Magazin

Megtekintem

Hírek


Álláslehetőség közúti ellenőri munkakörben

Álláslehetőség közúti ellenőri munkakörben

Nemzeti Közlekedési Hatóság  
|  2016. augusztus 24. 14:00
A Kormány a jogkövető magatartást tanúsító fuvarozók védelme érdekében fokozni kívánja a közúti fuvarozói tevékenységre vonatkozó előírások betartását és a jogosultságok ellenőrzését.
A szülői minta ez esetben is nagyon fontos

Biztonságos kerékpározás tanítása gyerekeknek

Közúti Gépjármű-közlekedési Hivatal  
|  2016. augusztus 24. 11:40
A közlekedési szabályok ismerete mellett a kötelező közlekedésbiztonsági felszerelések megléte és a szülői minta is alapvető fontosságú a gyermekek kerékpározásra tanítása során, hangzott el a Karc Fm életmódmagazinjában. Facsády Orsolya közlekedésbiztonsági referens elmondta, az előző év hasonló időszakához képest minimálisan csökkent a halállal végződött közúti kerékpáros balesetek száma, de az első félév 29 tragédiája jelzi: sok tennivalója van még a közlekedésbiztonsági szakembereknek.
Élvezed, ha motorral közlekedsz csúcsforgalomban?

Motoros flow

Közúti Gépjármű-közlekedési Hivatal  
|  2016. augusztus 24. 09:42
Élvezed, ha motorral közlekedsz csúcsforgalomban? - ezt kérdezi a „Motorkerékpárosok és az Agresszió” kutatás szerzője. A kutatásban Shojiro Niwa egy rendkívül érdekes pozitív pszichológiai szempontot vet fel, a Csíkszentmihályi Mihály által leírt flow-élményt, amely ellensúlyt képvisel a motorosokkal kapcsolatos sztereotípiával szemben,miszerint rájuk inkább az agresszió jellemző.
A Balaton Európa legbiztonságosabb tava

A Balaton Európa legbiztonságosabb tava

Hajózási Főosztály  
|  2016. augusztus 22. 12:08
A nagyobb terhelés ellenére a tavalyihoz hasonlóan alakult a vízi rendőrök mentéseinek száma a Balatonból. Az idei vízbefulladások közül semelyik nem baleset következménye, a különböző okokból bekövetkezett tragédiák közül egyet sem tudott volna kivédeni egy közvetlen közelben tartózkodó vízi rendőr vagy vízi mentő sem.
Átadták az első autómentes kerékpársztrádát Németországban

Átadták az első autómentes kerékpársztrádát Németországban

Közúti Gépjármű-közlekedési Hivatal  
|  2016. augusztus 16. 09:03
A biciklisek sztrádáján nincsenek forgalmi dugók, piros lámpák vagy mellettünk elsuhanó autók, nincs légszennyezés és nem léphetnek elénk a gyalogosok sem. A kerékpársztráda kizárólag a bicikliseké, ahol szabadon, teljes biztonságban és szmogmentes körülmények között, tiszta levegőjű úton lehet közlekedni.
Közlekedésbiztonsági tábor hátrányos helyzetű gyermekeknek

Közlekedésbiztonsági tábor hátrányos helyzetű gyermekeknek

Nemzeti Közlekedési Hatóság  
|  2016. augusztus 11. 09:00
Elkezdődött a Hungaroringen a MiniRing tábor második évada: az ország különböző városaiból érkezett hátrányos helyzetű gyerekeknek szervezett táboroztatás során a szervezők a biztonságos közlekedés alapjait igyekeznek megismertetni a gyermekekkel.
Kérdőív a közúti gépjárművek széndioxid-kibocsátásáról és üzemanyag-felhasználásáról

Kérdőívek a gépjárművek széndioxid-kibocsátásáról és üzemanyag-felhasználásáról

Közúti Gépjármű-közlekedési Hivatal  
|  2016. augusztus 11. 08:11
A konzultáció célja az európai polgárok véleményének megismerése.
Közlekedésbiztonsági gyereknap Zánkán

Közlekedésbiztonsági gyereknap Zánkán

Közúti Gépjármű-közlekedési Hivatal  
|  2016. augusztus 09. 09:17
Ötödik alkalommal rendezték meg idén a már hagyományosnak tekinthető zánkai közlekedésbiztonsági napot az Erzsébet-program keretében üdülő hátrányos helyzetű gyermekek számára. 2016. augusztus 4-e minden tekintetben élményekben gazdag esemény volt a zánkai üdülőtábor életében, hiszen a táborlakók nemcsak rengeteg hasznos dolgot tanulhattak meg (vagy ismételhettek át) a biztonságos közlekedésről, de izgalmas sportbemutatókon vehettek részt, illetve különféle ajándékokat is kaptak.
Az alvás közbeni légzésnehézségek növelik a baleseti kockázatot

Az alvás közbeni légzésnehézségek növelik a baleseti kockázatot

Közúti Gépjármű-közlekedési Hivatal  
|  2016. augusztus 08. 12:10
Az alvási apnoe-ban szenvedő tehergépkocsi-vezetők, akik nem követik rendesen kezelési programjukat, sokkal hajlamosabbak baleset részesévé válni – állapította meg egy kutatás.
Befejeződött az ECR akció: 11.8 százalék szabálysértő

Befejeződött az ECR akció: 11.8 százalék szabálysértő

Közúti Gépjármű-közlekedési Hivatal  
|  2016. augusztus 08. 09:00
A megállított gépjárművek majdnem 12 százalékáról derült ki valamilyen szabálysértés az Euro Controle Route (ECR) elnevezésű ellenőrzés során: az országos akcióban a személyszállítást végző autóbuszok, illetve tehergépkocsik közlekedésbiztonsági állapotát, valamint a vezetési és pihenőidőkkel kapcsolatos jogszabályok betartását ellenőrizték. Hat gépjárművet azonnal kitiltottak a forgalomból.
További hírek

ÚtON mobilapplikáció

Töltse le az ÚtON mobilapplikációt!

JÁRMŰVISSZAHÍVÁS-FIGYELMEZTETŐ | SZERVÍZKERESŐ | KARBANTARTÁS-ÉRTESÍTŐ | ALKOHOLLEBONTÁSI-KALKULÁTOR

Android
Apple
 

 

 

Online adatváltozás-bejelentő

A Hatóság ügyfélfogadási időpontjait itt olvashatják:

ÜGYFÉLFOGADÁSI IDŐK

 

 

Értesüljön elsőként friss tartalmainkról!

Hírlevél feliratozás

 

Magyary program: Szervezetfejlesztés és hatékony működési megoldások kialakítása a Nemzeti Közlekedési Hatóságnál. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 29998409 Ft.

Eseménynaptár

Közelgő események

További események

Alkohollebontási-kalkulátor

Járműfenntartók és műszaki vizsgálóállomások keresője

Találatok

Térkép aktiválása

Találatok

A megadott feltételekkel sajnos nincs találat.

Együttműködő partnerek


Vissza a tetejére