Ugrás a tartalomhoz
Menü
Előre Vissza
 • Nemzeti Közlekedési Hatóság

  Köszöntjük a Nemzeti Közlekedési Hatóság honlapján!

  Ügyfélbarát honlapunkon megismerheti a Nemzeti Közlekedési Hatóság felépítését, tevékenységét, értékrendjét. Főoldalunkon tájékozódhat a szakterületek ügyfélfogadási időpontjairól, elérhetőségeiről. Ajánljuk szíves figyelmébe a három hivatal kezdőlapját, amelyen egyszerűen és gyorsan kereshet a legfontosabb ügytípusok között. A hatóság munkáját és a közlekedési ágazatot érintő eseményekről, aktualitásokról folyamatosan frissülő híreink között olvashat. Felmerülő kérdéseivel bizalommal fordulhat hozzánk a Kapcsolat menüpont alatt.

  Győri Gyula, elnök Úr köszöntőjével kellemes tájékozódást és szép napot kíván a Nemzeti Közlekedési Hatóság!

  tovább
 • Közúti Gépjármű-közlekedési Hivatal

  Jogosítványszerzés

  A vezetői engedély megszerzésekor örök dilemmát jelent a megfelelő autósiskola kiválasztása. A Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) folyamatosan arra törekszik, hogy a korrekt képzési gyakorlatot erősítse, és megfelelő tájékoztatással segítse a kezdő vezetőket abban, hogy jól válasszanak iskolát.
  tovább
 • Légügyi Hivatal

  Elindult az e-Hivatal

  Ezúton tájékoztatjuk tisztelt Ügyfeleinket, hogy tavaly év végétől elindult a Hatóság légügyi elektronikus ügyintézési felülete, az eHivatal. A fejlesztés által gyorsabbá és hatékonyabbá vált a szakszolgálati engedélyek és a hozzá kapcsolódó jogosítások kiadásához, hosszabbításához, megújításához szükséges hatósági ügyintézés. Az alábbiakban olvasható tájékoztató tartalmazza a szakszolgálati engedély megszerzésének menetét, a jelentkezés módját és a kérelem benyújtásának határidejét; a szakszolgálati engedélybe bejegyzett jogosítások/tanúsítások meghosszabbítását, megújítását, a vizsgákra vonatkozó információkat, valamint tudnivalókat a más EU tagállam által kiadott vizsgáztatói tanúsítással rendelkező vizsgáztatókról.

  tovább
 • Útügyi, Vasúti és Hajózási Hivatal

  Hajózási ügyfélszolgálatok az országban, szezonális ügyfélablakok a Balatonon

  Az NKH Útügyi, Vasúti és Hajózási Hivatala az egyablakos ügyintézés és az ügyfélközpontú hajózási feladat ellátás érdekében a budapesti székhelyen kívül Hajózási Hatósági Szolgálati és Ellenőrzési Pontokat, valamint szezonálisan Balatonfüreden és Keszthelyen ügyfélablakokat is működtet.
  tovább

Közlekedésbiztonság Magazin

Megtekintem

Hírek


Stressz és a vezetés

Stressz és a vezetés

Közúti Gépjármű-közlekedési Hivatal  
|  2016. szeptember 26. 10:05
Abban a pillanatban, ahogy volán mögé ülünk és elkezdünk vezetni, egy sor olyan esemény hatása alá kerülünk, amelyek mindegyike emeli a stressz-szintünket. Még az olyan kiszámítható események is, mint az állandó sebesség, illetve a követési távolság megtartása, a megfelelő helyzetekben történő fékezés, a közlekedési jelzésekre való odafigyelés és az azokra történő reagálás mind stresszt okoz.
Elkészült az ECR ellenőrzési akció összegzése

Elkészült az ECR ellenőrzési akció összegzése

Közúti Gépjármű-közlekedési Hivatal  
|  2016. szeptember 19. 13:14
A folyamatos országos ellenőrzéseknek köszönhetően ritkábban találkoznak a szakemberek a menetíró manipulálásával, de a legutóbbi Euro Contrôle Route (ECR) akció során kiderült: a vezetési- és pihenőidők megsértése továbbra is rendszeres szabálysértés a közutakon. A megállított tehergépjárművek jelentős hányadánál tártak fel valamilyen szabálytalanságot az ellenőrök, hat teherautót pedig azonnal kitiltottak a forgalomból.
Európai mobilitási hét: autó nélkül az Andrássyn

Európai mobilitási hét: autó nélkül az Andrássyn

Közúti Gépjármű-közlekedési Hivatal  
|  2016. szeptember 19. 12:16
Kiemelt érdeklődés övezi Magyarországon Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi szemléletformáló programsorozatát, amit az is alátámaszt, hogy a korábbi évekhez képest idén megduplázódott a programban részt vevő önkormányzatok száma. Az akciósorozat legnagyobb eseményét az Andrássy sugárúton rendezték a hétvégén, az autómentes napon ezúttal is több ezer érdeklődő találhatott magának elfoglaltságot a számtalan tematikus program között.
Magyar Vasút konferencia: az NKH nemzetközi szerepvállalásaival támogatja az ágazatot

Magyar Vasút konferencia: az NKH nemzetközi szerepvállalásaival támogatja az ágazatot

Vasúti Főosztály  
|  2016. szeptember 19. 08:32
A vasút nem egy vállalat, hanem társadalompolitikai ügy, mondta Fónagy János államtitkár a Magyar Vasút 2016 konferencián, ahol Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kijelentette: a versenyképesség növeléséhez szükséges az infrastruktúra fejlesztése, ebben pedig a vasútnak meghatározó szerep jut. Győri Gyula, a közlekedési hatóság elnöke elmondta, nemzeti érdekeinket akkor tudjuk a leghatékonyabban képviselni, ha elérjük, hogy a nemzetközi szervezetekben elfogadott szabályrendszerek számunkra is kedvezőek legyenek.
Álláslehetőség közúti ellenőri munkakörben

Álláslehetőség közúti ellenőri munkakörben

Nemzeti Közlekedési Hatóság  
|  2016. szeptember 05. 13:50
A Kormány a jogkövető magatartást tanúsító fuvarozók védelme érdekében fokozni kívánja a közúti fuvarozói tevékenységre vonatkozó előírások betartását és a jogosultságok ellenőrzését.
EURO 6 vagy EURO VI?

EURO 6 vagy EURO VI?

Közúti Gépjármű-közlekedési Hivatal  
|  2016. szeptember 05. 11:00
Az EURO besorolások először a köznyelvben terjedtek el, a kapcsolódó jogszabályok nem említették ebben a formában. Mára azonban az előírások átvették ezeket a megnevezéseket a kibocsátási szintek jelölésére. Az arab és római szám eltérése pedig tudatos, ugyanis alapvető különbségek vannak a két szint között.
10 millió járművezető közlekedhet szabálytalan gumikkal a brit utakon

10 millió járművezető közlekedhet szabálytalan gumikkal a brit utakon

Közúti Gépjármű-közlekedési Hivatal  
|  2016. szeptember 05. 10:28
Az angol kormány autópályák kezelésével foglalkozó központi szervezeti egysége a Highways England a TyreSafe elnevezésű, közlekedésbiztonsággal, speciálisan gumiabroncsok biztonságával foglalkozó szervezettel közösen egy tanulmányt készített a brit közutakon közlekedő járművek gumiabroncsainak műszaki állapotáról.
Kezdődik a suli - fokozottan figyeljünk a gyerekekre!

Csütörtöktől iskolakezdés – rendőrök, polgárőrök segítik a gyerekek közlekedését

Nemzeti Közlekedési Hatóság  
|  2016. augusztus 31. 12:21
Azoknak az iskoláknak a környékén, ahol a közlekedésbiztonsági helyzet ezt indokolja, szeptembertől rendőrök és polgárőrök segítik a gyermekek biztonságos közlekedését.
Kiemelt érdeklődés övezte az NKH közlekedésbiztonsági aktivitásait a Hungaroringen

Kiemelt érdeklődés övezte az NKH közlekedésbiztonsági aktivitásait a Hungaroringen

Nemzeti Közlekedési Hatóság  
|  2016. augusztus 30. 11:25
Az aszfaltszaggató Kamion Európa-bajnoki futamot kísérő családi fesztivál részeként a Nemzeti Közlekedési Hatóság is felvonult a hétvégén a Hungaroringen: a folyamatosan hömpölygő többtízezres sokadalom kifejezetten nyitottan fogadta a hatóság közlekedésbiztonsági projektjeit, a gyermekeknek szóló programokat pedig kiemelt érdeklődés övezte.
A hibrid járművek környezetvédelmi mérése

A hibrid járművek környezetvédelmi mérése

Közúti Gépjármű-közlekedési Hivatal  
|  2016. augusztus 29. 12:51
A járművek tüzelőanyag-fogyasztásának, valamint károsanyag-kibocsátásának csökkentése érdekében a hagyományos, csak belső égésű motort alkalmazó megoldások mellett egyre nagyobb számban jelennek meg alternatív hajtások. A lehetséges megoldások között jelentős szerepet töltenek be a hibrid járművek, amelyek hajtásrendszere két különböző energia-átalakítóból és energiatárolóból áll.
További hírek

ÚtON mobilapplikáció

Töltse le az ÚtON mobilapplikációt!

JÁRMŰVISSZAHÍVÁS-FIGYELMEZTETŐ | SZERVÍZKERESŐ | KARBANTARTÁS-ÉRTESÍTŐ | ALKOHOLLEBONTÁSI-KALKULÁTOR

Android
Apple
 

 

 

Online adatváltozás-bejelentő

A Hatóság ügyfélfogadási időpontjait itt olvashatják:

ÜGYFÉLFOGADÁSI IDŐK

 

 

Értesüljön elsőként friss tartalmainkról!

Hírlevél feliratozás

 

Magyary program: Szervezetfejlesztés és hatékony működési megoldások kialakítása a Nemzeti Közlekedési Hatóságnál. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 29998409 Ft.

Eseménynaptár

Közelgő események

További események

Alkohollebontási-kalkulátor

Járműfenntartók és műszaki vizsgálóállomások keresője

Találatok

Térkép aktiválása

Találatok

A megadott feltételekkel sajnos nincs találat.

Együttműködő partnerek


Vissza a tetejére