EASA által meghirdetett VFR - IMC kísérlet - pilóták jelentkezését várják


Légügyi Szakterület   |  
2018.12.21.
Az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA) elsősorban olyan kisgépes pilóták jelentkezését várja 2019. január 25-ig, akik szívesen részt vennének egy repülésbiztonsági szimulációs kísérletben.

Az EASA repülésbiztonságot támogató új stratégiájának része, hogy a kisgépes repülésre vonatkozó kezdeményezéseket indít, amelynek keretében most az IMC körülmények közt VFR szabályok szerint tovább folytatott repülés vizsgálatát tervezik, 12 önkéntes jelentkező pilóta bevonásával. A szimulációs kísérlet célja, hogy minél több információt gyűjtsenek az ilyen esetekben előforduló körülményekről, kockázati tényezőkről, amelyek segíthetnek a helyzetek elkerülésében, valamint az esetleges bekövetkezéskor alkalmazható további gyakorlatok kialakításában.        

A kiválasztott résztvevők a kísérlet során szimulátorban hajtanak végre egy repülési feladatot az oktatókkal és meteorológus szakértőkkel közösen kialakított forgatókönyv szerinti romló időjárási helyzetben. A szimulációról videó készül, amelyet a pilóták bevonásával kielemeznek.

A kísérlet tervezett időpontja: 2019. március 13-14.

Pályázni az EASA oldalán elérhető jelentkezési lap kitöltésével és beküldésével, legkésőbb 2019. január 25-ig lehet: www.easa.europa.eu/STAYINCONTROL

A kiválasztott résztvevők helyszínre való kiutaztatásáról az EASA gondoskodik.

Egyéb tudnivalók, részvételi kritériumok itt: https://www.easa.europa.eu/sites/default/files/dfu/VFR%20into%20IMC%20Poster.pdf

Érdeklődni lehet még az EASA által megadott e-mail címen: safetypromotion@easa.europa.eu