Adatvédelem


Az NFM Közlekedési Hatóság internetes oldalainak használati feltételei és az oldalak használatának szabályozása

 

A jelen honlapon megjelenített információkat, dokumentumokat, vagy más írott és képi anyagokat a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Közlekedési Hatóság kizárólag tájékoztatás céljából teszi közzé. A weboldal böngészése ráutaló magatartásnak minősül arra vonatkozóan, hogy a felhasználó elfogadja az alábbi feltételeket.

 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Közlekedési Hatóság a jelen kiszolgálón (a továbbiakban: kiszolgáló) megjelenő dokumentumok (a továbbiakban:oldalak) használatának jogát csak azzal engedélyezi, hogy a felhasználó tudomásul veszi a következőket.

 

1.  Az e kiszolgálón megtalálható oldalak kizárólag az ismeretszerzés megvalósíthatóságát szolgálják.

 

2. Az e kiszolgálón található oldalakat a felhasználó nem jogosult módosítani, újra előállítani vagy kereskedelmi célzattal felhasználni.

 

3. A honlap eredeti tartalma, oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, hang, videó, animáció, logó, grafika, egyéb dokumentum stb.), továbbá az nkh.hu Domain név szerzői jogi védelem alá tartozik – a 4. pontban foglalt kivétellel – csak előzetes írásbeli engedéllyel használható fel, másolható, vagy továbbítható.

Tilos jelen webhely tartalmát akár nyílt, akár zárt adatbázisba lementeni, továbbá a tartalmát kereskedelmi célra felhasználni, vagy azt terjeszteni. 

A honlap tartalmi és formai alkotórészei közlési engedély és a 4. pont szerint nem engedélyköteles felhasználás esetén sem változtathatók meg és nem használhatók fel a honlap tartalmától eltérő célra. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Közlekedési Hatóság írásbeli engedélye nélkül az oldalak bármely alkotóeleme (együtt és külön-külön is) online vagy nyomtatott reprodukálása nyilvános közzététel céljából tilos. 

Minden engedély nélküli felhasználás szerzői jogi, büntetőjogi és polgári jogi következményekkel jár.

 

4. Nem kell engedély

  • az idézéshez, az idézésnek azonban meg kell felelnie a vonatkozó jogszabályoknak, idézés esetén – forrás megjelöléssel – kell rámutatni (link elhelyezése) a portál megfelelő oldalára,
  • a Domain név hivatkozásához,
  • a honlapon közzétett jogszabályok felhasználásához,
  • a honlapon kifejezetten az ügyfelek általi felhasználás céljából közétett „Letölthető nyomtatványok" felhasználáshoz.

 

5. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Közlekedési Hatóság fenntartja a jogot, hogy honlapját bármikor módosítsa, vagy átdolgozza,valamint elérhetőségét korlátozza, megszüntesse. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Közlekedési Hatóság nem garantálja a weboldalakhoz való hozzáférés folyamatosságát és hibamentességét. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Közlekedési Hatóság kizárja felelősségét a honlapon hivatkozott, linkkel kapcsolt honlapok tartalmáért és azok megbízhatóságáért. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Közlekedési Hatóság nem vállal semmilyen felelősséget a honlapon hivatkozott, linkkel kapcsolt oldalakon megjelentetett információk, grafikák, ábrák, képek, egyéb dokumentumok, szoftver bármilyen célra való alkalmasságát illetően. Minden dokumentumot, grafikát, ábrát, képet a "jelen állapotában", minden szavatosság nélkül helyezünk el, és azok előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak.

 

6. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Közlekedési Hatóság nem vállal felelősséget semmilyen közvetlen, közvetett, véletlen, különleges vagy bármilyen más kárért (korlátozás nélkül beleértve az elmaradt hasznot, az üzletmenet megszakadásával vagy az üzleti információ elvesztésével és adatvesztéssel kapcsolatos károkat).

 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Közlekedési Hatóság ugyanakkor felelősséget vállal a jogszabályokból eredő közzétételi kötelezettség alapján megjelentetett információknak a közzététel időpontjában fennálló helytállóságáért.