Közlekedésbiztonsági tábor hátrányos helyzetű gyermekeknek


Közlekedési Hatóság   |  
2016.08.11.
Közlekedésbiztonsági tábor hátrányos helyzetű gyermekeknek
Közlekedésbiztonsági tábor hátrányos helyzetű gyermekeknek
Elkezdődött a Hungaroringen a MiniRing tábor második évada: az ország különböző városaiból érkezett hátrányos helyzetű gyerekeknek szervezett táboroztatás során a szervezők a biztonságos közlekedés alapjait igyekeznek megismertetni a gyermekekkel.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Hungaroring Sport Zrt. közreműködésével tavaly 250, idén pedig már 350 gyerek vehet részt a MiniRing táborban, amely során a kicsik játékos formában sajátíthatják el a biztonságos közlekedés alapjait, miközben bepillanthatnak hazánk egyetlen Formula–1-es pályájának kulisszái mögé is. A közlekedésbiztonsági programok mellett találkozhatnak hétköznapi hősökkel is, ezen a nyáron a labdarúgó Európa-bajnokság jegyében a Ferencváros játékosa, Batik Bence motiválja a gyerekeket, és próbálja bennük a sport, a küzdelem és a fair play szellemét erősíteni. Számadó Máté, Magyarország egyik legfiatalabb motorversenyzője a technikai sportok rejtelmeibe avatja be a gyerekeket, akik megnézhetik azt is, miként működik a versenyirányítás a Hungaroringen.

Életre szóló emlék lehet

A Mini KRESZ-parkban közlekedési ismeretekkel bővülhet a gyerekek tudása, akik felváltva kerülnek gyalogos-, autós-, és biciklis szerepköbe, de szimulátorozhatnak, és barangolhatnak – természetesen biztonságos körülmények között – a pálya erdejében is. „A gyerekek biztonsága legalább annyira fontos a Hungaroring számára, mint a felnőtteké, ezért is hívtuk életre annak idején a MiniRing tábort, amely a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium hathatós közreműködése révén a tavalyi 250 után az idén már 350 diák számára adja meg a lehetőséget a nyaraláson felül a játékos tanulásra is" – mondta Gazsi Júlia. A Hungaroring Zrt. vezérigazgató helyettese hangsúlyozta, milyen jó érzés a Ringen vendégül látni a gyerekeket. „Sokan először vesznek részt igazi táborozáson, nagy öröm számunkra, hogy ezt az élmény éppen nálunk, a Hungaroringen élhetik át. Minden kollégánk azon dolgozik, hogy életre szóló emlékekkel távozzanak tőlünk" – ígérte Gazsi Júlia.

Pozitív visszajelzések

A MiniRing nyári tábor hétszer ötnapos turnusokból áll (az idei év újdonságaként ebből kettőt óvodásoknak szerveznek szeptemberben), amelynek végén élményekkel feltöltődve térhetnek haza a gyerekek. Ezt az iskolák visszajelzéseiből tudják a szervezők, akik az idei tábornyitás kapcsán megjegyezték: tavaly rengeteg kiváló dolgozat született „Nyári élményem" címen a hungaroringi táborról, amely sok gyerek számára élete meghatározó szabadidős történése volt.

S. V. A.