Elnöki köszöntő


Győri Gyula, a Nemzeti Közlekedési Hatóság elnöke

Tisztelt Olvasó!

Köszöntöm Önt a Nemzeti Közlekedési Hatóság honlapján, amelyen – reményeim szerint – minden fontos tudnivalót, információt és gyakorlati segítséget megtalál akár a Közúti Gépjármű-közlekedési, akár az Útügyi, Vasúti és Hajózási, akár a Légügyi Hivatal tevékenységével kapcsolatban van kérdése. Mai világunkban már jó ideje természetes, hogy az állami hivatalok és hatóságok is élnek az internet adta lehetőségekkel, így egy sor ügyintézési feladat is megoldható néhány gombnyomással. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy a Nemzeti Közlekedési Hatóság ügyfélszolgálatai nem látják Önt szívesen, de mindenképpen azon vagyunk, hogy – szolgáltató hivatalként – az Ön kényelmére is figyelemmel legyünk.

A kormány egyébként pontosan meghatározta és feladatkörünkbe utalta, hogy a hazai közlekedési rendszer szervesen illeszkedjen az európai hálózatokba, teljesítve a korábban meghatározott nemzetközi elvárásokat.

​Ezzel együtt, illetve ezen belül fokozottan kell érvényesíteni a nemzeti érdekeket, azaz versenyhelyzetbe kell hozni a hazai szolgáltatókat, és törekedni kell a magyar vonatkozású nemzetközi fejlesztések magas prioritásának elérésére, mivel az ország fejlődése szempontjából alapvető fontosságú a közlekedési infrastruktúra fejlettsége.

A Nemzeti Közlekedési Hatóság igyekszik ezeknek az elvárásoknak úgy megfelelni, hogy mindezen törekvése közben tevékenysége átlátható, szervezete és legtöbb munkafolyamata egyszerű, ügyintézése pedig gyors és rugalmas legyen. Bízva abban, hogy elégedetten távozik majd előbb honlapunkról, majd esetleg valamelyik ügyfélszolgálatunktól,​

 

üdvözli Önt

 

Győri Gyula

a Nemzeti Közlekedési Hatóság elnöke