Ugrás a tartalomhoz
Menü

Kerékpárosos tudnivalók


A közúton leselkedő veszélyek szemléltetésén túl szeretnénk bemutatni, milyen dolgokat kötelező felszerelni a biciklire, melyek a legfontosabb (és legegyszerűbb) karbantartási feladatok és mik a napi rutinműveletek akkor, ha valaki rendszeresen kerékpárral közlekedik, vagy ha csak alkalmanként viszi el a járművét egy körre. Városi, vidéki és túraszemlélet egyaránt, minden korosztálynak.

 

Kapcsolódó cikkek


Biciklikormányra szerelhető navigációs eszközt találtak fel

SmartHalo néven olyan kormányra szerelhető eszközt fejlesztettek ki Amerikában, amely jelentősen megkönnyítheti a nagyvárosi kerékpárosok életét.

Bringabarát körforgalom

Sokan nem tudják, de téves információ, hogy tilos kerékpározni a városi körforgalmakban. Ha ezt a KRESZ szabályainak megfelelően tesszük, semmi akadálya nincsen. A BicycleDutch arról számolt be a napokban, hogy mennyivel jobbak, biztonságosabbak a körforgalmak, mint a hagyományos kereszteződések. Csak épp oda kell figyelni egy pár dologra a kialakításuknál, ahogy azt Hollandiában is teszik!

Kerékpárral Magyarországon

Újabb 14 település és 24 munkahely vehetett át Kerékpárosbarát címet 2013. január 24-én, Tatán. A pályázatokat 2012-ben is a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium írta ki. Az elismerés rangját mutatja, hogy a pályázók száma 2011-hez képest több mint kétszeresére nőtt.

NFM: A kerékpározás a zöld közlekedés megerősítésének fontos eszköze

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Magyar Kerékpárosklub közös szervezésében megvalósuló Bringázz a Munkába! (Bam!) kampány hagyományos programjának központi rendezvényén Hizó Ferenc zöldgazdaság fejlesztéséért, klímapolitikáért és kiemelt közszolgáltatásokért felelős helyettes államtitkár elmondta, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fontos feladatának tekinti a kerékpáros közlekedés fejlesztését. A tárca az éghajlatvédelmet támogató egyéb intézkedései mellett a továbbiakban is segíti a Bam! megvalósítását.

Segíts megkeresni a legveszélyesebb bringás csomópontokat!

A kerékpárosok segítségével készül felderíteni a kerékpárosok számára legveszélyesebb helyszíneket és közlekedési szituációkat a Bringamánia program legújabb közlekedésbiztonsági kezdeményezése, a Közlekedj Okosan!

Átadták az első autómentes kerékpársztrádát Németországban

A biciklisek sztrádáján nincsenek forgalmi dugók, piros lámpák vagy mellettünk elsuhanó autók, nincs légszennyezés és nem léphetnek elénk a gyalogosok sem. A kerékpársztráda kizárólag a bicikliseké, ahol szabadon, teljes biztonságban és szmogmentes körülmények között, tiszta levegőjű úton lehet közlekedni.

Vissza a tetejére