Ugrás a tartalomhoz
Menü

Műszaki vizsga


Közúti gépjárművek műszaki vizsgáján megjelenő, gépjárművezetők részére szóló, tájékoztató, amely a hatósági műszaki vizsgálat folyamatáról, részleteiről, díjairól és feltételeiről szól és a hatósági vizsgálóállomások különböző elérhetőségéről számol be az látogatóknak.

 

Kapcsolódó cikkek


Megállapodás született a zökkenőmentes műszaki vizsgákért

Kéthavi műszaki érvényesítő matricára és környezetvédelmi plakettre biztosít forráselőleget a Nemzeti Közlekedési Hatóság egy 2013. február 14-én született döntés értelmében.

Műszaki vizsga és sportrendszám: változtak a szabályok

A közúti járművek műszaki megvizsgálásáról szóló 5/1990. (IV. 12.) KÖHÉM rendelet (ER) legutóbbi módosításának több pontja is érinti a járműtulajdonosokat. A legfontosabbak ezek közül a műszaki vizsga érvényessége, a részecskeszűrő utólagos beépítése, valamint a sportrendszám bevezetése.

Műszaki vizsgáztatás: szigorúbb szankciók

Akár 500 ezer forint bírsággal is sújtható egy nemrégiben életbe lépett kormányrendelet alapján az a vizsgáló állomás, ahol alkalmatlan járművet közlekedésre alkalmasnak minősítenek a műszaki vizsga során. De kétszázezres büntetésre számíthatnak akkor is, ha hatósági engedély nélkül átalakított járműnek állítanak ki hatósági bizonyítványt.

Szakmai egyeztetés a műszaki vizsgáztatás javításának érdekében

​A műszaki vizsgáztatás a megújult közigazgatási szervezetrendszerben betöltött helyéről, szerepéről egyeztetett a Nemzeti Közlekedési Hatóság kezdeményezésére a Magyar Autóklub és a Gépjármű Vizsgálóállomások Országos Egyesülete.

Változások a műszaki vizsgáztatásban

2016 januárjától az új műszaki érvényességet, illetve a környezetvédelmi megfelelőséget jelölő matricát nem ragasztják már fel a rendszámra a műszaki vizsgát követően, valamint változtak a 3,5 tonna és az alatti járművek időszakos műszaki vizsgálatára vonatkozó szabályok is.

Műszaki vizsgálatok díjkalkulátor


A díj kalkulátor kitöltésével lehetőség nyílik az ügyfél számára, hogy előzetesen felmérje a hatóság által végzett műszaki vizsgálatok költségét.


Műszaki vizsgálóállomások

Találatok

Sajnos nincs találat
Vissza a tetejére