Ugrás a tartalomhoz
Menü

Rakományrögzítés


A hivatásos árufuvarozóknak szánk tájékoztató alapvető célja a gépjárművezetők figyelemfelhívása a rakodás szabályos végrehajtása és a közlekedésbiztonság összefüggéseire. Célunk a közvetlenül kockázatot jelentő rakományt szállító járművek kiszűrése.

 

Kapcsolódó cikkek


Nemzetközi nonprofit szervezethez csatlakozott az NKH

Újabb nemzetközi együttműködés részese lett a Nemzeti Közlekedési Hatóság, miután hivatalosan is csatlakozott a European Safe Logistics Association (EUMOS) nevezetű nonprofit szervezethez: a biztonságos teherszállításra koncentráló társaság Európa-szerte a közúti közlekedésbiztonság ügyét igyekszik elősegíteni.

Overload akció – a rakományrögzítést ellenőrzik

Augusztus 25-27 között kerül sor az Overload akcióra: az ellenőrzés alapvető célja a gépjárművezetők figyelemfelhívása a rakodás szabályos végrehajtása és a közlekedésbiztonság összefüggéseire, valamint a közvetlenül kockázatot jelentő rakományt szállító járművek, azok rakományának és gépjárművezetőinek kiszűrése.

Rakományrögzítés az ellenőrzés célkeresztjében

Fuvarozókat ellenőriztek a Nemzeti Közlekedési Hatóság munkatársai 2013. október 8-a és 10-e között Rajka határállomás közelében. Az akció elsősorban a rakományrögzítés szabályosságának ellenőrzésére irányult. A megállított tehergépjárművek többségénél, körülbelül 85%-ánál nem tapasztaltak mulasztást.

Tanácsok és tippek a személygépkocsi tetőrakományának rögzítéséhez

A tetőcsomagtartó felszerelésekor nem árt betartani néhány fontos szabályt, ami elengedhetetlen a biztonságos közlekedéshez.

„Cargo-kontroll” – a rakományrögzítést ellenőrizzük

A közúti balesetek számának csökkentése, a közlekedésbiztonság növelése és a szabálytalanságok minél hatékonyabb feltárása a célja a május 14-16 között sorra kerülő Cargo-kontroll akciónak.

Vissza a tetejére