Vasúti képzés, vizsgáztatás

Hogyan kell kérelmezni az alapképzési engedélyt, az egyszerűsített képzési engedélyt, illetve az oktatásszervezési regisztrációt?

Az alapképzési engedélyt, az egyszerűsített képzési engedélyt, illetve az oktatásszervezési regisztrációt az NFM Vasúti Hatósági Főosztályánál az itt letölthető tájékoztatóban foglaltak szerint kell kezdeményezni.

Hogyan kell kezdeményezni a vasúti hatósági vizsgabiztosok kinevezését?

A vasúti hatósági vizsgabiztosok kinevezését az NFM Vasúti Hatósági Főosztályánál az itt letölthető tájékoztatóban foglaltak szerint kell kezdeményezni.

Hogyan kell kezdeményezni a vasútszakmai oktatók névjegyzékbe vételét?

A vasútszakmai oktatók névjegyzékbe vételét az NFM Vasúti Hatósági Főosztályánál az itt letölthető tájékoztatóban foglaltak szerint kell kezdeményezni.

Hogyan tudok új igazolványt igényelni, ha a vasúti járművezetői igazolványom (országos közforgalmú vasúti, saját használatú vasúti, helyi közforgalmú vasúti, gépkezelői) érvényessége lejárt? Mi szükséges hozzá?

A vasúti járművezetői igazolvány kiállítását az NFM Vasúti Hatósági Főosztályánál az itt letölthető tájékoztatóban foglaltak szerint kell kezdeményezni.

Ki állítja ki a jogosítványomat sikeres villamosvezetői vizsga esetén?

A közúti-vasúti (villamos) járművezetők járművezetői igazolványát 2012. január 1-től az NFM Vasúti Hatósági Főosztálya adja ki.

Mi a teendőm, ha a vasúti járművezetői igazolványom (országos közforgalmú vasúti, saját használatú vasúti, helyi közforgalmú vasúti, gépkezelői), illetve bizonyítványom, vizsgaigazolásom megsemmisült, elveszett, ellopták, olvashatatlanná vált?

Mi a teendőm, ha régi, papír alapú vasúti járművezetői igazolványom hátsó lapja betelt, az orvos már nem tud oda bélyegezni. Kaphatok-e betétlapot, hogy legyen üres bélyegzési hely?

Milyen igazolást, számlát kapok a vasúti járművezetői igazolvány kiállításának díjáról?

Az okmánykiállítás díjáról minden esetben „Számviteli bizonylat" készül.

Vezethetek-e vasúti járművet, amíg az új igazolványomat megkapom?

Nem vezethet. Vasúti járművet csak érvényes vasúti járművezetői igazolvánnyal szabad vezetni.