Egyedi Műveletek (SPO – Specialized Operations)


Figyelem!

Az Egyedi Műveletekre (SPO) vonatkozó jogszabályi előírások még nem kerültek bevezetésre Magyarországon. Amennyiben tájékozódni szeretne a vonatkozó jogszabályi előírások bevezetéssel kapcsolatosan kérjük, tekintse meg Part-OPS Bevezetési Ütemtervét.

Egyedi Műveletnek (SPO) bármely, a Kereskedelmi Légiszállítási Művelettől (CAT) eltérő műveletet nevezik, melynek során a légijárművet (repülőgép, helikopter vitorlázó-repülőgép és ballon) olyan egyedi tevékenységre használják, mint például mezőgazdasági vagy építőipari tevékenység, fényképezés, földmérés, megfigyelés és őrjáratozás, légi hirdetés.

Amennyiben az Egyedi Műveleteket (SPO), díjazás vagy bármilyen egyéb ellenszolgáltatás nélkül végzik, akkor Nem kereskedelmi célú üzembentartásnak (NCC, NCO) számít, mint Nem kereskedelmi célú Egyedi Művelet.

Amennyiben az Egyedi Műveleteket (SPO), díjazás vagy bármilyen egyéb ellenszolgáltatás ellenében végzik, akkor Kereskedelmi célú üzembentartásnak (CAT, Non-CAT) számít, mint Kereskedelmi célú Egyedi Művelet (Non-CAT).