brochure cover

Közlekedésbiztonság 2011 - 3. szám


Közlekedési Hatóság  |  2011.02.01.


A TARTALOMBÓL


Interjú Jean Todttal, a FIA elnökével

Fair play a mindennapokban

Több mint kilencven ország vesz részt az ENSZ által meghirdetett "Cselekvések Évtizede a Közlekedésbiztonságért 2011-2020" elnevezésű programban. A tízéves kampány május 11-ei kezdete előtt a Magyar Autóklub meghívására hazánkban járt Jean Todt, a Nemzetközi Automobilszövetség (FIA) elnöke.


Civilek az ÉLET ÚTON programban

Közlekedésre nevelés óvodától időskorig

Az áprilisban elindult ÉLET ÚTON program második lépéseként az állami szereplők után a civil szervezetek képviselői is elkötelezték magukat a közlekedésre nevelés egységes rendszerű szemléletet mellett. A tizenkét csatlakozó szakmai és társadalmi szervezet képviselői Schváb Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára jelenlétében írtál alá az együttműködésüket jelképező táblát 2011. június 10-én Alsóörsön.


Hivatalvezetői hitvallása az ésszerűség, a nemzeti érdekek képviselete és a jogszerűség

Győri Gyula, az NKH Légügyi Hivatalának vezetője

Győri Gyula, a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) Légügyi Hivatalának 2011. január 10-én kinevezett vezetője elsődleges céljának tartja a hivatal nemzetközi és hazai szakmai tekintélyének visszaszerzését, a légügyi jogszabályalkotásban való aktívabb közreműködést, a hivatal létszámának minőségi munkavégzéshez szükséges megemelését, valamint a jelenlegi méltatlan fabarakkokból egy, a hivatal súlyának megfelelő modern irodaházba költözést.