brochure cover

Közlekedésbiztonság 2011 Különszám


Közlekedési Hatóság  |  2011.02.01.


A TARTALOMBÓL


A közlekedésre nevelés alapozza meg a járművezető-képzés és a közlekedési rendszer egészét

Fél éve az ÉLET ÚTON

A Duna Stratégia ez év közepén várható uniós elfogadása új lendületet adhat a folyó menti országok, népek közötti kereskedelmi, kulturális és idegenforgalmi kapcsolatok felvirágoztatásához. A Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület által április 8-án az Európa Hajón szervezett Duna Stratégia-konferencián a magyar és nemzetközi hajózási szaktekintélyek hatósági, érdekvédelmi, közigazgatási és hajósszemmel tekintették át a Dunában rejlő kiaknázatlan lehetőségeket.


Újabb állomás az ÉLET ÚTON

Közlekedésbiztonsági fesztivál a VOLT-on

Aki dudás akar lenni, fesztiválra kell annak menni - gondolták a szaktárcák által irányított ÉLET ÚTON közlekedésbiztonsági program aláíróiként a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) és a Közlekedéstudományi Egyesület (KTE) szakemberei, és a soproni Volt fesztiválra az NKH megbízásából olyan baleset-megelőzési szakmai programot dolgoztak ki, amely az események forgatagában is felkeltheti a fiatalok érdeklődését.


Az NKH Közúti Gépjármű-közlekedési Hivatalának Pályaalkalmasság-vizsgálati Főosztályán jártunk

A többség védelmében

A pályaalkalmassági vizsgálat célja a hivatásos gépjármű-vezetői tevékenységre való közlekedéspszichológiai alkalmasság megállapítása, valamint a feltűnő közlekedési magatartású gépjárművezetők közlekedéspszichológiai szűrővizsgálata. A fókusz a biztonságos közlekedési magatartásra, a közlekedési helyzetekhez való alkalmazkodásra, a tanulásra és a járművezetés közben jelentkező terhelés kezelésére irányul.