brochure cover

Közlekedésbiztonság 2012 - 3-4. szám


Közlekedési Hatóság  |  2011.02.01.


A TARTALOMBÓL


Beszélgetőpartnerünk: Győri Gyula, a Nemzeti Közlekedési Hatóság elnöke

Repülőgépkabin mint tanítómester

A tömör hír mindössze úgy szólt, hogy augusztus 13-án Urbán Györgyöt Győri Gyula váltotta a Nemzeti Közlekedési Hatóság elnöki székében. Egy ilyen típusú közleményt persze lehet ilyen meg olyan szempontból értékelni, minősíteni, lapunk azonban úgy döntött, az egyik leginkább érintettől, Győri Gyula elnöktől kér interjút kinevezéséről, elképzeléseiről, a hatóság munkájáról.


Jogkövető a hajós társadalom, de jogsértések itt is előfordulnak

Aki fél a víztől, ne hajózzon!

A Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) hajózási szakemberei jó viszonyt ápolnak a hajósokkal, nekik nem a büntetés, hanem a hajózási tevékenység végzése során a jogszabályokban előírt minimum követelményrendszer érvényre juttatása a fő céljuk, a vízi közlekedés biztonsága érdekében. Sokan példát vehetnek róluk. Augusztus közepén kiemelt ellenőrzést végzett a hatóság több balatoni kikötőben, valamint a Duna folyam budapesti és mohácsi szakaszán, a 2012-es ellenőrzési tervnek megfelelően.


A motorosok a déli partot is birtokba vették

BalatonRide: második felvonás

2011 után immár másodszor indult a BalatonRide, a változatos programokat felvonultató, családokra méretezett motorkerékpáros esemény az ORFK – Országos Balesetmegelőzési Bizottság (ORFK – OBB) rendezésében. A helyszínt a Balaton déli partján a Rider Beach biztosította.