brochure cover

Közlekedésbiztonság 2013 - 1-2. szám


Közlekedési Hatóság  |  2013.01.01.


A TARTALOMBÓL


Interjú Jean Todttal, a Nemzetközi Automobil Szövetség elnökével

A közlekedésbiztonság még nem prioritás

A modern társadalmak legnagyobb csapásának tekinti a közúti tragédiákat Jean Todt, aki rövid budapesti látogatása alatt exkluzív interjút adott lapunknak. Az FIA elnöke szerint a közlekedés–biztonság javítása nemzetek, kormányok és ideológiák felett álló ügy, amit csak együttes erővel, közös akarattal lehet sikerre vinni. A gigantikus cél: tíz év alatt ötmillió ember életének megmentése!


Egyszerűbb ügyintézés tizennégy közúti közlekedési hatósági eljárásban

Idén októbertől egyszerűbb eljárásban intézhető egyebek mellett a jogosítvány elvesztésének bejelentése, az elveszett rendszám pótlása, vagy a gépkocsik forgalomból való ideiglenes kivonása. Megszűnik az ideiglenes vezetői engedély, a lejárt érvényességű forgalmit az ellenőrzéskor nem veszik el a helyszínen. A Magyary Zoltán Közigazgatás-fejlesztési Program részeként az állampolgárok számára kedvező módon változik a járművek kötelező felelősségbiztosításának igazolása is.


Évértékelő Győri Gyulával, a Nemzeti Közlekedési Hatóság elnökével

A közlekedés közös ügyünk

Az ésszerűséget, nemzeti érdeket, jogszerűséget a hatóság mindennapi életébe emelő elnök szerint a nagyobb szabadságot kapott hivatalok éltek a lehetőséggel, így elkezdődhetett az NKH szolgáltatásközpontú átalakítása. Az előző esztendő leghangosabb sikere a légügyi audit levezénylése volt, idén jön az ügyfélszolgálat megújítása az elektronikus ügyintézéssel, az országos ügyeleti rendszer kiépítése és az NKH munkafeltételeinek javítása. Ez volt, ez lesz – interjú Győri Gyulával, az NKH elnökével.