brochure cover

Közlekedésbiztonság - 2013. decemberi szám - Különszám


Közlekedési Hatóság  |  2011.02.01.


A TARTALOMBÓL


Németh Lászlóné Nemzeti Fejlesztési Miniszter - Nemzeti Közlekedési Napok 2013

Jó irányba halad a közlekedéspolitika

Negyedik alkalommal került megrendezésre 2013. november 5-7. között Siófokon a Nemzeti Közlekedési Napok a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kezdeményezésére, a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ szervezésében és Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter fővédnöksége alatt. A konferencia a közlekedési szakterület országos szintű fóruma, melyen a résztvevőket összközlekedési szemlélettel összeállított program várta, ahol immár hagyományosan a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a közlekedési háttérintézmények, vállalatok, hatóságok, kutatóhelyek képviselői osztották meg ismereteiket, tapasztalataikat.


December 15-ig tartott a 2013. évi "Látni és Látszani kampány

Rendőrök, optikusok és szakszervizek összefogása a közlekedésbiztonságért

"Látni és látszani" – e címet viselte az Országos Rendőr-főkapitányság és az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottság 2013. október 1-től december 15-ig tartó kampánya, melynek célja az volt, hogy felkeltse a gépjárművezetők figyelmét a látás és a láthatóság fontosságára, illetve, hogy ehhez ingyenes szakmai támogatást biztosítson. Ebben nyújtottak segítséget a kampányhoz csatlakozó szakszervizek és optikusok, előbbiek a gépjárművek világítóberendezéseinek, utóbbiak pedig a gépjárművezetők látásának térítésmentes ellenőrzésével.


Hagyományteremtő lehet a PÁV idei két szakmai nyílt napja

Nyílt napok, nyílt lapok – a PÁV testközelből

A PÁV célja a megelőzés, nem pedig a büntetés, és ennek a köztudatban is rögzülnie kell – így lehetne összegezni a 2013. június 22-én, illetve november 9-én rendezett PÁV nyílt napok egyik legfőbb üzenetét. A Közúti Gépjármű-közlekedési Hivatal Pályaalkalmasság Vizsgálati Főosztályának a tevékenységét a gépjárművezetők többsége tévesen az állásvállalástól, illetve magának a vezetéstől való eltiltással azonosítja, holott a valódi hangsúly egészen máshova esik: a cél azoknak a pszichés jellemzőknek a feltárása, amelyek hiányosságai igen komoly közlekedésbiztonsági kockázatot hordoznak.