brochure cover

Közlekedésbiztonság Különszám 2013. november


Közlekedési Hatóság  |  2011.02.01.


A TARTALOMBÓL


Gyerekeknek tanították a biztonságos közlekedést

II. Zánkai Közlekedésbiztonsági Nap

Számottevően javult a gyermekek magyarországi közlekedésbiztonsági helyzete az elmúlt években, de az eredmények még így sem megnyugtatóak, a szülők felelőtlensége miatt idén már hat kiskorú vesztette életét közúti balesetben. A II. Zánkai Közlekedésbiztonsági Napon a szervezők a 8–18 éves korosztály közlekedésbiztonsági tudatosságát kívánták fejleszteni.


Háromnegyed évszázados jubileumát ünnepelte az intézmény

Isten éltesse, KTI!

Fennállása 75. évét ünnepelte a Közlekedéstudományi Intézet, amelynek elődjét, az Országos Automobilkísérleti Állomást 1938-ban alapították. Az intézet háromnegyed évszázada alatt tudományos szintre emelte a közlekedés ügyét.


Az európai Közlekedésbiztonsági Tanács híreiből válogattunk

Alkoholzárak és sebességkorlátozás

Az Európai Közlekedésbiztonsági Tanács (ETSC) nemzetközi szakpolitikai munkássága részeként rendszeresen beszámol a legújabb közlekedésbiztonsági fejleményekről, legyen szó az EU döntéshozatali és törvénykezési folyamatairól vagy az egyes tagállamok előremeneteléről. Havonta megjelenő Monitor című kiadványában tematikus bontásban összegzi a legfontosabb eredményeket az olyan területekre vonatkozóan, mint az ittas vezetés, gyorshajtás, vasúti, légi és vízi közlekedésbiztonság stb.