Konferencia a hazai hajózás fontos kérdéseiről


Hajózási Szakterület   |  
2015.04.22.
Konferencia a hazai hajózás fontos kérdéseiről
Konferencia a hazai hajózás fontos kérdéseiről
Belvízi fuvarozók, szállítmányozók, hajótulajdonosok és –gyártók, valamint hajózási szakemberek és szakhatóságok gyűltek össze tegnap - az első alkalommal megrendezett - Magyar Hajózás Konferencián, hogy megvitassák a hazai hajózás jelenleg fontos kérdéseit.

A konferenciát Becsey Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára nyitotta meg, a kormányzat hajózási politikájáról szóló előadásával. Kojnok Róbert, a Nemzeti Közlekedési Hatóság főosztályvezetője a Hatóság belvízi hajózással kapcsolatos feladatairól beszélt, majd a Magyar Hajózási Szak-és Szakközépiskola vezetőjének átadott – az IRIS 3 projekt kapcsán beszerzett és az NKH által meghirdetett pályázaton használatba adható -  10 db Belvízi Térkép-megjelenítő Alkalmazást tartalmazó szoftvert.

Szintén a Hatóságot képviselte Gerencsér Zsolt hajózási referens, A Duna mint vízi út helyzete a Duna Régió Stratégiában című előadásával.

Az összes prezentáció végeztével a résztvevők értékelték az elhangzottakat. A résztvevők egyetértettek abban, hogy a konferencia  hasznos kezdeményezés volt, amit folytatni szükséges a hajózásban érintettek érdekében.