Indul a balatoni hajózási főszezon


Hajózási Szakterület   |  
2015.07.09.
Indul a balatoni hajózási főszezon
Indul a balatoni hajózási főszezon
Huszonkét kikötőből kilencvenhat menetrendi járat indításával és harminchárom személyhajóból álló flotta bevetésével szombaton kezdődik a balatoni hajózási főszezon.

Szombaton, vagyis július 11-én indul és augusztus 23-ig tart a hajózási főidény a Balatonon: a személy- és gépjárműszállítást végző Balatoni Hajózási Zrt. huszonkét kikötőből indít menetrendszerű járatokat, összesen kilencvenhat járat és harminchárom személyszállító hajóból álló balatoni flotta várja az utasokat. A három balatoni komp az eredeti menetrendtől eltérően gyakrabban indul Szántódról, illetve Tihanyból.

Nem drágultak a jegyek

A menetrend szerinti járatokon a korábbi évekhez hasonlóan a gyermekek, a nyugdíjasok és a családok jelentős kedvezményeket élveznek, és nem kell teljes árú menetjegyet váltaniuk az üdülőrégió állandó lakóinak sem. A hajókon a felnőtt kíséretében utazó, hatévesnél fiatalabb gyermekek ingyen utazhatnak, és ötvenszázalékos árengedményt élveznek a 6–14 éves korúak, míg 25 százalékost hazánk és az Európai Unió más államainak nyugdíjasai. A balatoni hajókon húsz százalék jegyárkedvezménnyel számolhatnak a családok két felnőtt és két vagy több gyermek utazása esetén, így egy másfél órás sétahajóútért a felnőtt jegy 1900, a gyermekjegy 1300 forintba kerül.

A kompon is a tavalyi árat kérik

Változatlan a balatoni kompok viteldíja is, a szántódi és a tihanyi rév között ingázó nagy hajóra a felnőttek 300 forintért válthatnak jegyet, az autósoknak utanként 1700 forintot kell fizetniük. A kerékpárszállítás 300 forintba kerül. A kompokon a hatévesnél fiatalabbak és a 65 év felettiek ingyen utazhatnak.