Október végéig meghosszabbították a hajózási menetrendet a Balatonon


Hajózási Szakterület   |  
2015.10.01.
Október végéig meghosszabbították a hajózási menetrendet a Balatonon
Október végéig meghosszabbították a hajózási menetrendet a Balatonon
Meghosszabbítják az őszi hajózási menetrendet október utolsó hétvégéjéig a legkedveltebb balatoni útvonalakon: Siófok, Balatonfüred, Tihany, Badacsony között október végéig indítanak hajójáratokat a péntek-szombat-vasárnapi napokon.

A menetrend szerinti hajókon a márciusi szezonkezdéstől augusztus végéig több mint 454 ezren utaztak, ami 4,2 százalékkal kevesebb a tavalyi évhez képest. Ezt ellensúlyozza, hogy a nem menetrend szerinti járatokon 1,3 százalékkal nőtt a forgalom, és az idén több utas választott drágább, tartalmasabb hajóprogramokat (a sétahajókon 157,5 ezren utaztak idén). A Szántód–Tihany között közlekedő komp 875 ezer utast szállított, ami 4,5 százalékkal több, mint a tavalyi adat, és 255 ezer jármű kelt át, ez 6,6 százalékos emelkedés az elmúlt évhez képest.

Siófok, Balatonfüred, Tihany, Badacsony, péntektől vasárnapig

A balatoni hajózási szezon még nem ért véget; számos tóparti rendezvényhez és eseményhez kapcsolódva indítanak hajókat. Bízva a kellemes őszi időben, a korábban meghirdetett, október 4-ig tartó őszi menetrendet meghosszabbítják; a legkedveltebb útvonalakon – Siófok, Balatonfüred, Tihany, Badacsony között – egész októberben indítanak hajójáratokat a péntek-szombat-vasárnapi napokon. Sőt: hajós programok kísérik majd a szigligeti Süllő Fesztivált és a tihanyi Garda Fesztivált is.