Ugrás a tartalomhoz
Menü

Gyermekbiztonság


A megfelelő gyermekülés kiválasztását és felhasználhatóságát a jóváhagyási számot tartalmazó címkén feltüntetett, beépíthetőségüket jelölő kategóriák, tömegcsoportok, továbbá a burkolaton elhelyezett jelölések és használati útmutató segítik. A beépíthetőségük szerint lehetnek univerzális, korlátozott, féluniverzális vagy meghatározott járműtípusba tervezett kategóriájúak. Segítünk kiigazodni!

 

Kapcsolódó cikkek


A gyermekülések két előírása

Az Európai Unióban jelenleg két szabályozás van érvényben párhuzamosan a gyermekbiztonsági rendszerek jóváhagyására, ami annyit jelent, hogy az R44 vagy az R129 számú ENSZ-EGB előírás követelményeinek megfelelő gyermekülésekkel is találkozhatunk a boltokban.

A kockázatvállalást jutalmazó videojátékok a tinédzsereket vakmerőbb vezetésre ösztönözhetik

Egy új, washingtoni kutatás szerint egyes játékok növelhetik a lázadó attitűdöt és a szenzoros élménykeresést tizenéveseknél.

Kismértékű KRESZ-módosítás a gyermekek védelme érdekében

Az iskolakezdéshez időzítve egyértelművé válnak és a változó nemzetközi rendelkezésekhez igazodnak a gyermekek közlekedésének biztonságát szolgáló előírások.

NFM: májustól változik a KRESZ a gyermekek védelmében

Májustól a gyermekek védelmében több ponton is módosul a KRESZ. A Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent új szabályok komoly visszatartó erőt jelentő szankciókat is lehetővé tesznek.

Több száz gyermek a zánkai közlekedésbiztonsági napon

A gyermekek tisztában vannak az alapvető közlekedési ismeretekkel, amit a javuló baleseti statisztikák is igazolnak, ám a felvilágosító közlekedésbiztonsági kampányoknak mindaddig folytatódniuk kell, amíg egyetlen gyermek is közlekedési baleset áldozata lesz, hangzott el a IV. Zánkai Közlekedésbiztonsági Napon.

Változnak a gyermekszállításra vonatkozó szabályok

Az uniós és hazai közlekedési szabályozásban is előtérbe került a védtelen közlekedők, a motorkerékpárosok és a kerékpárosok mellett a gyermekek közlekedésbiztonsági helyzetének javítása. A tizennégy évnél fiatalabbak még nem rendelkeznek minden, a biztonságos közlekedéshez szükséges ismerettel, tapasztalattal. Ezért szabályozási eszközökkel is indokolt felhívni a járművezetők figyelmét arra, hogy a gyermekekre fokozottan ügyeljenek.

Vissza a tetejére