Újra versenybe száll a közúti közlekedési szakma


Gépjárműves szakterület   |  
2016.04.05.
Újra versenybe száll a közlekedési szakma
Újra versenybe száll a közlekedési szakma
A Nemzeti Közlekedési Hatóság idén is megrendezi a közúti közlekedési szakemberek szakmai vetélkedőjét. Az áprilisi megyei fordulók után az országos döntőre május 14-én kerül sor a Hungaroringen.

A verseny lebonyolítása a már gyakorlattá vált módon négy kategóriában - közúti járművezető szakoktatói, közúti járművezető vizsgabiztosi, műszaki vizsgabiztosi, közúti ellenőri – történik, a megyei fordulók és az országos döntő során.

A versenyzők küzdhetnek FORMA 1 belépőkért, vezetéstechnikai tréningekért és MOL utalványokért, és nem utolsó sorban a döntő dobogósai mentességet kapnak a kötelező továbbképzések alól.

A nagy népszerűségnek örvendő vezetéstechnikai pályák és szimulátorok, pályaalkalmassági vizsgálatoknál alkalmazott műszerek, mini KRESZ ügyességi park mellet szakmai érdekességekről szóló ismeretterjesztő kiselőadások, valamint közlekedésbiztonsági témára specializált játékok is várják a résztvevő felnőtteket és a kísérő családokat egyaránt.

A versennyel kapcsolatos tudnivalókról, az elméleti és gyakorlati feladatok felkészüléséhez szükséges háttéranyagokról a Nemzeti Közlekedési Hatóság www.szakmaiverseny.hu weboldalán kaphatnak az érdeklődők tájékoztatást.

A tavalyi rendezvényről a versenyzők mondták:

„Az elméleti résznél akadtak olyan kérdések, amiket napi szinten tudnom kell a munkámhoz, így egyből mentek, de voltak olyanok is, amiket csak megtippelni tudtam."

„A szakmai tudásom bemutatása érdekében számomra rendkívül fontos volt a megjelenés."

„Örülök, hogy igazán kemény szakmai teszt volt. Bizony, egy-két kérdésnél rádöbben az ember, hogy minek kellene jobban utánanéznie."

„Próbáltak olyan feladatokat adni nekünk, ami a mindennapi rutint igyekszik egy kicsit kigáncsolni, hogy figyeljünk azokra a perifériális dolgokra is, ami nem mindig biztos, hogy egyértelműen jönnek."

 „Még csupán három éve a szakmában vagyok, úgyhogy túl nagy tapasztalattal nem rendelkezem, így mindent, amit a gyakorlatban hasznosítani tudtam, a kollégáktól tanultam.

 „Nagyon nagy élmény volt, köszönöm szépen."