Ugrás a tartalomhoz
Menü

Tavaszi átállás


Mivel a húsvéti ünnepek alatt sokan útnak indulnak, a tájékoztatás kiemelt célja, hogy mindenki megfelelő műszaki állapotú gépjárművel közlekedjen. Felhívjuk a figyelmet az esetleges karbantartási és felülvizsgálati műveletekre, amelyek hozzásegítik a gépjárművezetőket a balesetek elkerüléséhez, valamint támogatják a meleg időben történő, biztonságos közlekedést.

 

Kapcsolódó cikkek


A nyári közlekedés veszélyei

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján megállapítható, hogy a kiemelkedően forró, száraz nyári hónapokban jelentősen megemelkedik az anyagi kárral és személyi sérüléssel járó közúti balesetek száma. Ennek oka, hogy a kedvezőbb útviszonyok miatt megnő a járművek haladási sebessége, ami arányosan növeli a baleseti kockázatokat.

Eljött a nyári gumiabroncsok felszerelésének ideje!

Sok szempontból nagyon fontos az időjárási körülményeknek megfelelő és a jó állapotú gumiabroncsok használata. Azok a négytenyérnyi felületek, amellyel a járművek az úttesttel érintkeznek, jelentősen befolyásolják a közlekedésbiztonságot.

Kötelező jelölések a gumiabroncsokon

A járművek a gumiabroncson keresztül támaszkodnak az útfelületre, kihatással vannak minden manőverre, szerepük sokkal fontosabb annál, mint ahogy elsőre gondolnánk.

Lezajlott a "Tavaszi átállás" és a "Józan Húsvét" akció

2015. április 2-a és 4-e között országos ellenőrzési akciót hajtottak végre a közlekedési hatóságok közúti ellenőrei a rendőrség, valamint a polgárőrség megyei munkatársaival való együttműködésben.

Tavaszi átállás - nemcsak az időjárás, a közlekedési feltételek is változnak

Harmadszor szervezték meg a Fővárosi Közlekedési Felügyelőség Mozaik utcai műszaki vizsgálóállomásán a „Tavaszi átállás 2014” elnevezésű akciót, amely egy országos rendezvénysorozat részeként a fővárosi autósokra koncentrált.

Vissza a tetejére