Tájékoztatás az eHivatal indulásáról


Légügyi Szakterület   |  
2016.01.13.
Tájékoztatás az eHivatal indulásáról
Tájékoztatás az eHivatal indulásáról
Ezúton tájékoztatjuk tisztelt Ügyfeleinket, hogy tavaly év végétől elindult a Hatóság légügyi elektronikus ügyintézési felülete, az eHivatal.

A fejlesztés által gyorsabbá és hatékonyabbá vált a szakszolgálati engedélyek és a hozzá kapcsolódó jogosítások kiadásához, hosszabbításához, megújításához szükséges hatósági ügyintézés. Az ügyintézés modernizálása, a belső eljárások automatizálása, online kérelmek beadási lehetősége tovább csökkenti az adminisztrációt, mely gyorsítja a külső és belső ügyintézést egyaránt.

Az eHivatal funkciói regisztrálás után válnak elérhetővé. Elméleti vizsgaidőpont foglalás, valamint gyakorlati vizsga bejelentése kizárólag az eHivatal rendszeren keresztül lehetséges.

Az alábbiakban olvasható tájékoztató tartalmazza a szakszolgálati engedély megszerzésének menetét, a jelentkezés módját és a kérelem benyújtásának határidejét; a szakszolgálati engedélybe bejegyzett jogosítások/tanúsítások meghosszabbítását, megújítását, a vizsgákra vonatkozó információkat, valamint tudnivalókat a más EU tagállam által kiadott vizsgáztatói tanúsítással rendelkező vizsgáztatókról.

Tájékoztató

HO-FCL-04
Tájékoztató a hajózó személyzet szakszolgálati engedélyeinek, jogosításainak kiadásához, convertáláshoz, érvényesítéshez szükséges elméleti vizsgák végrehajtásáról / Handout for theoretical knowledge examination required for initial issue of flight crew licence, rating, conversion or validation
HO-FCL-01
Új elnevezésű (régi HO-01) tájékoztató a hajózó személyzet szakszolgálati engedélyének és a hozzá kapcsolódó jogosítások kiadásához, hosszabbításához, megújításához szükséges jártassági vizsgák, készség-ellenőrzések és kompetencia felmérések végrehajtásáról. Magyar és angol nyelvű.

 

Tovább az eHivatal honlapjára: