Nyilatkozat


Nyilatkozat a Part-NCC-nek való megfeleléshez.

A Part-NCC-hez szükséges nyilatkozat

A Part-NCC bevezetésével a komplex motoros meghajtású repülőgépet, nem kereskedelmi tevékenyégre, vagy egyedi műveletre üzembentartó köteles Nyilatkozatot benyújtani a Hatóság részére.

Az üzembentartóknak meg kell felelni Part-NCC (VI. melléklet), valamint a Part-ORO (III. melléklet) előírásainak is, ideértve rendelkezniük kell különösen:

  • üzembentartási kézikönyvvel (OM),
  • felügyeleti rendszerrel (Management System),
  • jóváhagyott minimum felszerelések jegyzékével (MEL) minden légijárműre,

valamint a Hatóság részére Nyilatkozatot kell tenniük, melynek tartalmaznia kell a kitöltött 150-es ellenőrzési listát is.

 Nyilatkozattétel:

A Nyilatkozat és a megfelelőség igazolásához szükséges 150-es számú ellenőrzési lista elektronikus formában érhető el az alábbi linkeken:

Nyilatkozat (Part-NCC&SPO)rev.3.pdf
Légügyi Szakterület    |   Utolsó frissítés 2017.04.20.
NCC Compliance Checklist (150)
Légügyi Szakterület    |   Nyomtatvány |   Utolsó frissítés 2016.08.31.

Fontos:

A Nyilatkozatot és a megfelelőség igazolásához szükséges 150-es számú ellenőrzési listát  elektronikusan kell kitölteni. A felelős vezető köteles aláírni, mellyel felelősséget vállal a dokumentumokban szereplő adatokért.

Az aláírt eredeti dokumentumokat a Hatóság részére kell eljuttatni.

A Nyilatkozat másolatából minden érintett légijármű fedélzetén másolatot kell tartani.

A Nyilatkozat érvénytelennek minősül, amíg az a szükséges csatolmányok nélkül (beleértve a 150-es számú ellenőrzési listát) kerül beküldésre a Hatóság részére.

Díjszabás:

A Nyilatkozattételnek nincs Hatósági díja.

A légijárművek számától függően éves felügyeleti díjazás van, mely befizetését az üzembentartónak minden év januárjában kell teljesítenie.

Érvényesség:

A Nyilatkozat mindaddig érvényes amíg azt az Üzembentartó vissza nem vonja.

A felelős vezető felelőssége egy új Nyilatkozattal jelezni a Hatóság felé, ha bármilyen változás történt a benne szereplő adatokkal kapcsolatban, megjelölve a változás időpontját. Az új bejelentést a változás időpontja előtt kell benyújtani.

 
GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK
Beágyazott Gyakran Ismételt Kérdések:
Üzembentartás