Konferenciasorozat a hosszú élettartamú útpályaszerkezetekről


Út- és Hídügyi Szakterület   |  
2014.04.08.
Konferenciasorozat a hosszú élettartamú útpályaszerkezetekről
Konferenciasorozat a hosszú élettartamú útpályaszerkezetekről
​A Magyar Betonburkolat Egyesület 2014-ben „Hosszú élettartamú útpályaszerkezetek” címmel konferencia sorozatot szervez az ország hat városában. A konferencia a KTE Közúti Szakosztályának egyetértésével szerveződik, védnöke Thoroczkay Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Közlekedési Infrastruktúra Főosztályának vezetője.
A tervezett konferencia 12 előadása annak a fejlesztő munkának a folyamatát és eredményeit tekinti át, amely 2004-ben a hosszú élettartamú útpályaszerkezetek tervezésének és építésének meghonosításához vezetett az országos közúthálózaton. Ez a munka hatott azokra a megoldásokra is, amiket napjainkban a fővárosi villamos-vonalak nehéz közúti forgalommal is terhelhető pályáihoz alkalmaznak.
 
Az előadások arra törekszenek, hogy a magyar mérnöktársadalom érdeklődő tagjaival megismertessék azt a szemléletet és gyakorlatot, ahova a nagy forgalmi terhelésű utak és speciális városi közlekedési pályák útpályaszerkezetei tervezése és kivitelezése terén a közlekedésépítő ipar a hosszú élettartamú útpályaszerkezetek fejlesztésben napjainkra eljutott, és rámutassanak a továbblépéshez szükséges folyamatos állapot megfigyelési, termékfejlesztési és minőségszabályozási munka nélkülözhetetlen voltára.
 
További részletek itt olvashatóak.