Mozdony viszi a magyar sport jó hírét


Vasút Hatóság   |  
2014.09.04.
Mozdony viszi a magyar sport jó hírét
Mozdony viszi a magyar sport jó hírét
Igazán elit klubba került be az FTC-Rail Cargo Hungária női kézilabdacsapata, ugyanis Széchenyi István, Liszt Ferenc és az Aranycsapat után a lányok sportsikereit felidéző illusztráció került egy mozdonyra, így egy újabb Taurus mozdony viszi a magyar sportolók jó hírét. A mozdony ünnepélyes bemutatására stílszerűen a Vasúttörténeti Parkban került sor kedden.
Dr. Kovács Imre, a Rail Cargo Hungária Zrt. igazgatóságának elnöke elmondta: az üzleti megfontolások mellett azért is döntöttek a mozdony dekorálása mellett, mert a kézilabda csapat sikereit felidéző illusztráció az összefogás, a csapatban gondolkodás és cselekvés erejét és örömét sugározza. Továbbá ezzel is erősíteni kívánják az általuk szponzorált csapat iránti bizalmat.
Az elnök hozzátette: a most bemutatott mozdony a MÁV-val fennálló stratégiai együttműködést is szimbolizálja, ugyanis a mozdonyt a vasúttársaság bocsájtotta a Rail Cargo Hungária rendelkezésére. Mivel a feldíszített szerelvény nemcsak a teher-, hanem a személyforgalomban is részt vesz, ezért szélesebb társadalmi réteg ismerheti meg a csapat sikereit.
„ A megtiszteltetés és büszkeség mellett ez egyben felelősség is, hiszen olyan illusztris körbe kerültünk be, amelyet Széchenyi, Liszt Ferenc, Albert Flórián és az Aranycsapat neve fémjelez"- hangsúlyozta Jeney Zsolt Ákos. Az FTC Kézilabda Szakosztályának elnöke hozzátette: ez arra sarkallja a csapatot, hogy megkettőzött erővel dolgozzanak azért, hogy az elmúlt években elért KEK-győzelmekhez hasonló sikerekkel hálálják meg a támogató cég bizalmát.
Ungvári Csaba, a MÁV-START Zrt. vezérigazgatója elmondta: a vasúttársaság az elmúlt években hagyományt teremtett azzal, hogy a mozdonyai felületén különös módon tiszteleg valamely területen jelentőset alkotók előtt. Így országszerte, sőt a határokon túlra is eljut azoknak a híre, akikre a magyarok méltán büszkék.