Átadták a 4-es metró első állomásának használatbavételi engedélyét


Vasút Hatóság   |  
2013.10.24.
Átadták a 4-es metró első állomásának használatbavételi engedélyét
Átadták a 4-es metró első állomásának használatbavételi engedélyét
A 4-es metró első elkészült állomásának használatbavételi engedélyeit Győri Gyula és Pesti Imre adta át Tarlós István főpolgármesternek.
forrás: hirado.hu, fotó: Marjai János
Átadta Győri Gyula, a Nemzeti Közlekedési Hatóság elnöke és Pesti Imre kormánymegbízott, Budapest Főváros Kormányhivatalának vezetője a 4-es metró első elkészült állomásának, a Bikás parknak a használatbavételi engedélyeit Tarlós István főpolgármesternek kedden. A főpolgármester az ünnepélyes átadáson elmondta, nehéz időszakon vannak túl, kedvezőtlen szerződéseket kellett módosítani, a beruházásnak nem volt generálkivitelezője, valamint a biztosítóberendezést és a szerelvényeket két különböző cég gyártja.
 
Győri Gyula, a Nemzeti Közlekedési Hatóság elnöke beszédében hangsúlyozta, feladatuk az elmúlt egy évben az volt, hogy az engedélyeztetési eljárást leegyszerűsítsék. Olyan közös munkát kezdtek el a kormányhivatallal és a fővárossal, amelyben háromszintű egyeztetéseket tartottak, és ha a kérelem, a beruházó szándéka eltért a szabályozástól, akkor akár jogszabály-módosítást is kérvényezhettek, hogy elkészülhessenek az állomások. Hozzátette, hogy metróépítés nincs minden évben, ezért a szabályok lehetnek elavultak.
 
Pesti Imre kormánymegbízott, Budapest Főváros Kormányhivatalának vezetője elmondta, mivel régen adtak át metróállomást Budapesten, a szabályozások változtak, ezért szükség volt egy kísérleti projektre, amelynek tapasztalatait felhasználva a többi állomást is át tudják adni. A DBR Metró Projektigazgatóság szeptember 26-án közölte az MTI-vel, hogy befejeződött a 4-es metró első állomásának építése, a Bikás park megállót átadták üzemeltetésre a BKV-nak.