II. Villamosvezető Európa-bajnokság


Vasút Hatóság   |  
2013.11.21.
Pályaalkalmasság vizsgálatokkal, KRESZ tesztekkel, közlekedésbiztonsági kiadványokkal várja a II. Európai Villamosvezető Bajnokság látogatóit a Nemzeti Közlekedési Hatóság vasárnap a Hungária Kocsiszínben.
Pályaalkalmasság vizsgálatokkal, KRESZ tesztekkel, közlekedésbiztonsági kiadványokkal várja a II. Európai Villamosvezető Bajnokság látogatóit a Nemzeti Közlekedési Hatóság.
A Nemzeti Közlekedési Hatóság a biztonságos tömegközlekedést népszerűsítő kiemelkedően fontos eseménynek tekinti a november 24-én – a BKV Hungária Kocsiszínjében – megtartandó II. Európai Villamosvezető Bajnokságot. A magyarországi járművezető képzés és közösségi közlekedésben résztvevő szakemberek kiválasztásának magas minőségét jelzi, hogy a tavalyi első, Drezdában tartott Európa Bajnokságot magyar csapat, a BKV dolgozói nyerték el. Meggyőződésük, hogy a magyar villamosvezetők jó eséllyel készülnek az újabb nemzetközi megmérettetésre.
A Nemzeti Közlekedési Hatóság a BKV által rendezett esemény sikeréhez a bajnokságra kilátogató érdeklődők számára összeállított változatos programmal járul hozzá. A Nemzeti Közlekedési Hatóság Közúti Gépjármű-közlekedési Hivatal Pályaalkalmasság Vizsgálati Főosztályának szakemberei speciális vizsgáló eszközökkel várják azokat, akik szeretnének meggyőződni alkalmasságukról villamos, trolibusz vagy buszvezetőnek. Az alkalmasság vizsgálatok magas színvonalát és eredményességét igazolják a statisztikák: az utóbbi két évben a villamos, és trolibusz balesetben meghalt, megsérült személyek száma az összes közúti baleseteknek mindössze 0,2%-át teszi ki.
 
A Nemzeti Közlekedési Hatóság egyik legfontosabb feladatának a közlekedés biztonságának javítását, a közlekedés szabályainak és azok gyakorlásának életen át tartó tanulásának ösztönzését tekinti. Szinte minden a közlekedő emberen múlik: az utóbbi évek baleseti statisztikai adatai szerint a közúti balesetek 92%-a a járművezetők hibája miatt következett be. A közlekedési baleseti statisztikák ugyanakkor összességében folyamatosan javulnak ( adatok), amihez hozzájárul az iskoláskorúak közlekedésre nevelése, a gépjárművezető képzés módszereinek fejlődése és az a számtalan gyakorlási lehetőség, amelyet a Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogram keretében biztosítanak országszerte. Ehhez a rendezvénysorozathoz csatlakozik az NKH a vasárnapi eseményen, ahol KRESZ tesztekkel, a közlekedési szabályokat ismertető kiadványokkal is várja a családokat és a fiatalokat.